COVID-19: Епидемиолошка ситуација у Републици Српској и свијету 9.1.2021. године у 9.00 часова

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедња 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске, Универзитетској болници Фоча и у болницама “Св. Врачеви” у Бијељини и “Св. апостол Лука” у Добоју извршено је тестирање 1188 лабораторијских узорака, а вирус корона (SARS-CoV-2) потврђен је код 149 лица, од којих је 19 млађе, 95 средње и 35 старије животне доби. Ради се о 74 лица мушког и 75 женског пола.


Према мјесту пребивалишта, седамдесет седморо лица је из Бања Луке, једанаесторо из Требиња, деветоро из Бијељине, осморо из Зворника, по седморо из Котор Вароши и Лакташа, петоро из Вишеграда, по троје из Теслића и Челинца, по двоје из Градишке, Добоја, Новог Града и Приједора, те по једно из Братунца, Брода, Дервенте, Кнежева, Модриче, Мркоњић Града, Оштре Луке, Петрова, Прњавора, Сребренице и Фоче.

У посљедња 24 часa, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављенo jе седам смртних случајева, код којих је потврђено присуство вируса корона. Ради се о пет мушкараца и двије жене, средње и старије животне доби, од којих је двоје из Бијељине, те по једно из Зворника, Приједора, Дервенте, Модриче и Бања Луке.

До сада су у Републици Српској потврђена 38002 случаја вируса корона, а преминуло је 1875 лица, код којих је потврђен тест на вирус корона.

У Републици Српској, од вируса корона, до сада се опоравило 24117 лица, а тестирано је 166952.

Укупан број хоспитализованих лица у Републици Српској је 624, у Универзитетском клиничком центру Републике Српске 223, а у oпштим болницама 401.

У Републици Српској под здравственим надзором тренутно је 7651 лице, а надзор је завршен код 120912.

Детаљније прочитајте овдје.

Више информација о корона вирусу и препорукама можете да пронађете на сајту ЈЗУ Института за јавно здравство Републике Српске https://www.phi.rs.ba/.

Подијели
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •