COVID-19: Епидемиолошка ситуација у Републици Српској и свијету 8.1.2021. године у 9.00 часова

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедњих 48 часова, у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске, Универзитетској болници Фоча и у болницама “Св. Врачеви” у Бијељини и “Св. апостол Лука” у Добоју извршено је тестирање 708 лабораторијских узорака, а вирус корона (SARS-CoV-2) потврђен је код 150 лица, од којих је 18 млађе, 82 средње и 50 старије животне доби. Ради се о 94 лица мушког и 56 женског пола.


Према мјесту пребивалишта, шездесет осморо лица је из Бања Луке, по седморо из Бијељине, Градишке, Добоја, Лакташа и Прњавора, по петоро из Вишеграда, Зворника и Козарске Дубице, по четворо из Мркоњић Града и Рибника, по троје из Власенице и Приједора, по двоје из Кнежева, Костајнице, Котор Вароши и Новог Града, те по једно из Брода, Гацка, Дервенте, Доњег Жабара, Источног Новог Сарајева, Калиновика, Угњевика, Челинца, Шековића и Шипова.

У посљедњих 48 часовa, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављена су 22 смртна случаја, код којих је потврђено присуство вируса корона. Ради се о дванаесторо лица мушког и десеторо женског пола, средње, старије и једном млађе животне доби (жена 30 година). Седморо лица је из Бања Луке, двоје из Прњавора, те по једно из Бијељине, Челинца, Источног Новог Сарајева, Кнежева, Лакташа, Лопара, Приједора, Рогатице, Шамца, Шипова, Власенице, Теслића и Зворника.

До сада су у Републици Српској потврђена 37853 случаја вируса корона, а преминуло је 1868 лица, код којих је потврђен тест на вирус корона.

У Републици Српској, од вируса корона, до сада се опоравило 23943 лица, а тестирано је 165764.

Укупан број хоспитализованих лица у Републици Српској је 634, у Универзитетском клиничком центру Републике Српске 234, а у oпштим болницама 400.

У Републици Српској под здравственим надзором тренутно је 7541 лице, а надзор је завршен код 120724.

Детаљније прочитајте овдје.

Више информација о корона вирусу и препорукама можете да пронађете на сајту ЈЗУ Института за јавно здравство Републике Српске https://www.phi.rs.ba/.