COVID-19: Epidemiološka situacija u Republici Srpskoj i svijetu 8.1.2021. godine u 9.00 časova

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednjih 48 časova, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Univerzitetskoj bolnici Foča i u bolnicama “Sv. Vračevi” u Bijeljini i “Sv. apostol Luka” u Doboju izvršeno je testiranje 708 laboratorijskih uzoraka, a virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 150 lica, od kojih je 18 mlađe, 82 srednje i 50 starije životne dobi. Radi se o 94 lica muškog i 56 ženskog pola.


Prema mjestu prebivališta, šezdeset osmoro lica je iz Banja Luke, po sedmoro iz Bijeljine, Gradiške, Doboja, Laktaša i Prnjavora, po petoro iz Višegrada, Zvornika i Kozarske Dubice, po četvoro iz Mrkonjić Grada i Ribnika, po troje iz Vlasenice i Prijedora, po dvoje iz Kneževa, Kostajnice, Kotor Varoši i Novog Grada, te po jedno iz Broda, Gacka, Dervente, Donjeg Žabara, Istočnog Novog Sarajeva, Kalinovika, Ugnjevika, Čelinca, Šekovića i Šipova.

U posljednjih 48 časova, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljena su 22 smrtna slučaja, kod kojih je potvrđeno prisustvo virusa korona. Radi se o dvanaestoro lica muškog i desetoro ženskog pola, srednje, starije i jednom mlađe životne dobi (žena 30 godina). Sedmoro lica je iz Banja Luke, dvoje iz Prnjavora, te po jedno iz Bijeljine, Čelinca, Istočnog Novog Sarajeva, Kneževa, Laktaša, Lopara, Prijedora, Rogatice, Šamca, Šipova, Vlasenice, Teslića i Zvornika.

Do sada su u Republici Srpskoj potvrđena 37853 slučaja virusa korona, a preminulo je 1868 lica, kod kojih je potvrđen test na virus korona.

U Republici Srpskoj, od virusa korona, do sada se oporavilo 23943 lica, a testirano je 165764.

Ukupan broj hospitalizovanih lica u Republici Srpskoj je 634, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 234, a u opštim bolnicama 400.

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 7541 lice, a nadzor je završen kod 120724.

Detaljnije pročitajte ovdje.

Više informacija o korona virusu i preporukama možete da pronađete na sajtu JZU Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske https://www.phi.rs.ba/.