COVID-19: Епидемиолошка ситуација у Републици Српској и свијету 6.1.2021. године у 9.00 часова

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедња 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске, Универзитетској болници Фоча и у болницама “Св. Врачеви” у Бијељини и “Св. апостол Лука” у Добоју извршено је тестирање 890 лабораторијских узорака, а вирус корона (SARS-CoV-2) потврђен је код 184 лица, од којих је 28 млађе, 115 средње и 41 старије животне доби. Ради се о 82 лица мушког и 102 женског пола.


Према мјесту пребивалишта, четрдесет троје лица је из Бања Луке, двадесет деветоро из Вишеграда, по петнаесторо из Бијељине и Требиња, деветоро из Приједора, по шесторо из Калиновика и Теслића, по петоро из Зворника, Источног Новог Сарајева и Невесиња, по четворо из Добоја, Модриче и Прњавора, по троје из Источне Илиџе, Котор Вароши, Лакташа, Мркоњић Града и Угљевика, по двоје из Брода, Дервенте, Пала, Сокоца, Српца и Челинца, те по једно из Братунца, Гацка, Језера, Лопара, Хан Пијеска, Шамца и Шипова.

У посљедња 24 часа, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављено је 16 смртних случајева, код којих је потврђено присуство вируса корона. Ради се о 11 мушкараца и 5 жена, средње и старије животне доби, од којих је четворо из Бања Луке, троје из Градишке, по двоје из Шамца и Теслића, те по једно из Крупе на Уни, Билеће, Пала, Бијељине и Котор Вароши.

До сада су у Републици Српској потврђена 37703 случаја вируса корона, а преминуло је 1846* лица, код којих је потврђен тест на вирус корона.

У Републици Српској, од вируса корона, до сада се опоравило 23772 лица, а тестирано је 165056.

Укупан број хоспитализованих лица у Репубици Српској је 625, у Универзитетском клиничком центру Републике Српске 233, а у oпштим болницама 392.

У Републици Српској под здравственим надзором тренутно је 7472 лица, а надзор је завршен код 120531.

*Напомена: Дана 5. 1.2021. године, накнадно су пријављена два смртна случаја која су се десила у претходних неколико дана (двоје лица из Модриче).

Детаљније прочитајте овдје.

Више информација о корона вирусу и препорукама можете да пронађете на сајту ЈЗУ Института за јавно здравство Републике Српске https://www.phi.rs.ba/.

Подијели
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •