COVID-19: Епидемиолошка ситуација у Републици Српској и свијету 5.1.2021. године у 9.00 часова

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедња 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске, Универзитетској болници Фоча и у болницама “Св. Врачеви” у Бијељини и “Св. апостол Лука” у Добоју извршено је тестирање 591 лабораторијског узорка, а вирус корона (SARS-CoV-2) потврђен је код 143 лица, од којих је 17 млађе, 86 средње и 40 старије животне доби. Ради се о 81 лицу мушког и 62 женског пола.


Према мјесту пребивалишта, педесет петоро лица је из Бања Луке, петнаесторо из Бијељине, деветоро из Приједора, осморо из Добоја, по шесторо из Вишеграда и Зворника, по четворо из Калиновика, Котор Вароши и Теслића, по троје из Источног Новог Сарајева, Козарске Дубице и Лопара, по двоје из Градишке, Дервенте, Кнежева, Новог Горажда, Осмака, Прњавора и Фоче, те по једно из Брода, Лакташа, Мркоњић Града, Новог Града, Петровца, Сокоца, Требиња, Челинца и Шипова.

У посљедња 24 часа, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављено је 18 смртних случајева, код којих је потврђено присуство вируса корона. Ради се о 11 мушкараца и 7 жена, средње и старије животне доби, од којих је троје из Бања Луке, по двоје из Котор Вароши и Источне Илиџе, те по једно из Фоче, Бијељине, Сокоца, Теслића, Модриче, Невесиња, Лакташа, Кнежева, Мркоњић Града, Шипова и Братунца.

До сада је у Републици Српској потврђенo 37519 случајева вируса корона, а преминуло је 1828 лица, код којих је потврђен тест на вирус корона.

У Републици Српској, од вируса корона, до сада се опоравило 23624 лица, а тестирано је 164164.

Укупан број хоспитализованих лица у Републици Српској је 698, у Универзитетском клиничком центру Републике Српске 267, а у oпштим болницама  431.

У Републици Српској под здравственим надзором тренутно је 7447 особа, а надзор је завршен код 120366.

Детаљније прочитајте овдје.

Више информација о корона вирусу и препорукама можете да пронађете на сајту ЈЗУ Института за јавно здравство Републике Српске https://www.phi.rs.ba/.

Подијели
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •