COVID-19: Епидемиолошка ситуација у Републици Српској и свијету 30.12.2020. године у 9.00 часова

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедња 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске, Универзитетској болници Фоча и у болницама “Св. Врачеви” у Бијељини и “Св. апостол Лука” у Добоју извршено је тестирање 832 лабораторијска узорка, а вирус корона (SARS-CoV-2) потврђен је код 195 лица, од којих је 31 млађе, 119 средње и 45 старије животне доби. Ради се о 100 лица мушког и 95 женског пола.


Према мјесту пребивалишта, четрдесет троје лица је из Бања Луке, тридесет деветоро из Требиња, двадесет четворо из Бијељине, десеторо из Добоја, седморо из Билеће, по шесторо из Зворника и Приједора, петоро из Теслића, по четворо из Берковића, Братунца, Гацка, Козарске Дубице, Невесиња и Челинца, по троје из Дервенте, Лопара, Љубиња, Модриче и Шамца, по двоје из Брода, Прњавора, Рогатице, Станара и Фоче, те по једно из Вишеграда, Источне Илиџе, Новог Горажда, Пелагићева, Српца и Угљевика.

У посљедња 24 часа, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављено је 15 смртних случајева, код којих је потврђено присуство вируса корона. Ради се о шест мушкараца и девет жена, средње и старије животне доби, од којих је по троје из Добоја и Приједора, двоје из Требиња, те по једно лице из Петрова, Прњавора, Невесиња, Шипова, Челинца, Лакташа и Бања Луке.

До сада је у Републици Српској потврђенo 36836 случајева вируса корона, а преминуло је 1763 лица, код којих је потврђен тест на вирус корона.

У Републици Српској, од вируса корона, до сада се опоравило 23248 лица, а тестирано је 160943.

Укупан број хоспитализованих лица у Републици Српској је 822, у Универзитетском клиничком центру Републике Српске 332, а у oпштим болницама  490.

У Републици Српској под здравственим надзором тренутно је 7918 лица, а надзор је завршен код 118470.

Детаљније прочитајте овдје.

Више информација о корона вирусу и препорукама можете да пронађете на сајту ЈЗУ Института за јавно здравство Републике Српске https://www.phi.rs.ba/.