Тим за спасавање из рушевина отклања посљедице земљотреса у Костајници

Припадници специјализоване јединице Републичке управе цивилне заштите Републике Српске за спасавање из рушевина су од данас ангажовани у општини Костајница након јутошње сједнице Штаба за ванредне ситуације ове општине која је јуче претрпјела штету прозроковану низом земљотреса који су погодили сусједну Хрватску у протеклих пар дана.

Наш тим је заједно са припадницима ватрогасних јединица, полиције и грађанима Костајнице данас вриједно радио на отклањању посљедица земљотреса на десетинама јавних и приватних објеката. Оштећена је средња школа, зграда општине, шумарија, двије стамбене и мноштво приватних кућа.

Милан Новитовић, вршилац дужности директора је предводио тим а грађанима је поручио да не треба да паниче, да су локалне службе и све институције обучене и опремљене да могу да реагују и одговоре на овакве ситуације, да је основни задатак заштита сваког грађанина а да све остало имамо организовано. Новитовић је нагласио да се и у оваквим ситуацијама не смије заборавити на опасност од пандемије вируса корона и апеловао на грађане да поштују мјере.

На сљедећем линку можете погледати изјаву вршиоца дужности директора Републичке управе цивилне заштите Републике Српске о ситуацији у Костајници и мјерама које се предузимају.