Tim za spasavanje iz ruševina otklanja posljedice zemljotresa u Kostajnici

Pripadnici specijalizovane jedinice Republičke uprave civilne zaštite Republike Srpske za spasavanje iz ruševina su od danas angažovani u opštini Kostajnica nakon jutošnje sjednice Štaba za vanredne situacije ove opštine koja je juče pretrpjela štetu prozrokovanu nizom zemljotresa koji su pogodili susjednu Hrvatsku u proteklih par dana.

Naš tim je zajedno sa pripadnicima vatrogasnih jedinica, policije i građanima Kostajnice danas vrijedno radio na otklanjanju posljedica zemljotresa na desetinama javnih i privatnih objekata. Oštećena je srednja škola, zgrada opštine, šumarija, dvije stambene i mnoštvo privatnih kuća.

Milan Novitović, vršilac dužnosti direktora je predvodio tim a građanima je poručio da ne treba da paniče, da su lokalne službe i sve institucije obučene i opremljene da mogu da reaguju i odgovore na ovakve situacije, da je osnovni zadatak zaštita svakog građanina a da sve ostalo imamo organizovano. Novitović je naglasio da se i u ovakvim situacijama ne smije zaboraviti na opasnost od pandemije virusa korona i apelovao na građane da poštuju mjere.

Na sljedećem linku možete pogledati izjavu vršioca dužnosti direktora Republičke uprave civilne zaštite Republike Srpske o situaciji u Kostajnici i mjerama koje se preduzimaju.