COVID-19: Епидемиолошка ситуација у Републици Српској и свијету 29.12.2020. године у 9.00 часова

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедња 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске и у болницама “Св. Врачеви” у Бијељини и “Св. апостол Лука” у Добоју извршено је тестирање 654 лабораторијска узорка, а вирус корона (SARS-CoV-2) потврђен је код 149 лица, од којих је 27 млађе, 86 средње и 36 старије животне доби. Ради се о 82 лица мушког и 67 женског пола.


Према мјесту пребивалишта, четрдесет деветоро лица је из Бања Луке, двадесет двоје из Бијељине, тринаесторо из Добоја, по осморо из Зворника и Приједора, седморо из Лакташа, петоро из Лопара, по четворо из Дервенте и Челинца, по троје из Кнежева, Модриче, Прњавора, Теслића и Фоче, по двоје из Мркоњић Града, Угљевика и Шамца, те по једно из Братунца, Брода, Вишеграда, Градишке, Источног Новог Сарајева, Новог Горажда, Сокоца и Станара.

У посљедња 24 часа, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављено је 20 смртних случајева, код којих је потврђено присуство вируса корона. Ради се о 11 мушкараца и 9 жена, средње и старије животне доби, од којих је по четворо из Бања Луке и Приједора, двоје из Оштре Луке, те по једно лице из Љубиња, Требиња, Бијељине, Брода, Угљевика, Козарске Дубице, Мркоњић Града, Рибника, Котор Вароши и Српца.

До сада је у Републици Српској потврђен 36641 случај вируса корона, а преминуло је 1748 лица, код којих је потврђен тест на вирус корона.

У Републици Српској, од вируса корона, до сада се опоравило 23123 лица, а тестирано је 160110.

Укупан број хоспитализованих лица у Републици Српској је 865, у Универзитетском клиничком центру Републике Српске 326, а у oпштим болницама  539.

У Републици Српској под здравственим надзором тренутно је 8846 лица, а надзор је завршен код 117231.

Детаљније прочитајте овдје.

Више информација о корона вирусу и препорукама можете да пронађете на сајту ЈЗУ Института за јавно здравство Републике Српске https://www.phi.rs.ba/.