COVID-19: Епидемиолошка ситуација у Републици Српској и свијету 23.12.2020. године у 9.00 часова

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедња 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске, Универзитетској болници у Фочи и у болницама “Св. Врачеви” у Бијељини и “Свети апостол Лука” у Добоју извршено је тестирање 959 лабораторијских узорака, а вирус корона (SARS-CoV-2) потврђен је код 226 лица, од којих је 30 млађе, 139 средње и 57 старије животне доби. Ради се о 119 лица мушког и 107 женског пола.


Према мјесту пребивалишта, педесет једно лице је из Бања Луке, тридесет троје из Требиња, двадесет једно из Бијељине, по једанаесторо из Братунца и Добоја, деветоро из Модриче, по шесторо из Билеће, Брода, Зворника, Козарске Дубице и Лопара, по петоро из Кнежева и Лакташа, по четворо из Гацка, Приједора, Теслића, Хан Пијеска и Челинца, по троје из Вишеграда и Угљевика, по двоје из Градишке, Дервенте, Калиновика, Љубиња, Мркоњић Града, Петрова, Рибника и Чајнича, те по једно из Берковића, Источне Илиџе, Костајнице, Котор Вароши, Новог Горажда, Прњавора Станара и Шипова.

У посљедња 24 часа, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављено је 29 смртних случајева, код којих је потврђено присуство вируса корона. Ради се о петнаесторо лица мушког и четрнаесторо женског пола, средње и старије животне доби, од којих је деветоро из Бања Луке, троје из Пала, по двоје из Прњавора, Источног Новог Сарајева, Вишеграда, те по једно из Лакташа, Челинца, Петрова, Бијељине, Дервенте, Братунца, Добоја, Новог Града, Хан Пијеска, Сокоца и Источне Илиџе.

До сада је у Републици Српској потврђенo 35596 случајева вируса корона, а преминуло је 1644*лица, код којих је потврђен тест на вирус корона.

У Републици Српској, од вируса корона, до сада се опоравило 21715 лица, а тестирано је 155937.

Укупан број хоспитализованих лица у Републици Српској је 937, у Универзитетском клиничком центру Републике Српске 344, а у oпштим болницама  593.

У Републици Српској под здравственим надзором тренутно је 10554 лица, а надзор је завршен код 112192.

*Напомена: Дана 22. 12.2020. године, накнадно је пријављено пет смртних случајева, који су се десили у претходних неколико дана (двоје лица из Сокоца, те по једно из Источног Новог Сарајева, Трнова и Хан Пијеска).

Детаљније прочитајте овдје.

Више информација о корона вирусу и препорукама можете да пронађете на сајту ЈЗУ Института за јавно здравство Републике Српске https://www.phi.rs.ba/.