COVID-19: Епидемиолошка ситуација у Републици Српској и свијету 19.12.2020. године у 9.00 часова

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедња 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске, Универзитетској болници у Фочи и у болницама “Св. Врачеви” у Бијељини и “Св. апостол Лука” у Добоју извршено је тестирање 872 лабораторијска узорка, a вирус корона (SARS-CoV-2) потврђен је код 204 лица, од којих је 27 млађе, 111 средње и 66 старије животне доби. Ради се о 105 лица мушког и 99 женског пола.


Према мјесту пребивалишта, четрдесет једно лице је из Бања Луке, двадесет троје из Бијељине, по тринаесторо из Зворника и Приједора, дванаесторо из Требиња, по једанаесторо из Добоја  и Кнежева, по шесторо из Козарске Дубице и Модриче, по петоро из Градишке и Лакташа, по четворо из Вишеграда, Пала, Прњавора и Сребренице, по троје из Дервенте, Мркоњић Града, Невесиња, Теслића, Фоче и Шипова, по двоје из Берковића, Билеће, Брода, Источне Илиџе, Челинца и Шамца, те по једно из Братунца, Доњег Жабара, Источног Старог Града, Источног Новог Сарајева, Новог Горажда, Петровца, Рибника, Сокоца, Српца, Угљевика, Чајнича и Шековића.

У посљедња 24 часа, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављено је 28 смртних случајева, код којих је потврђено присуство вируса корона. Ради се о деветнаесторо лица мушког и деветоро женског пола, средње и старије животне доби, од којих је осморо из Бања Луке, петоро из Приједора, четворо из Козарске Дубице, по двоје из Бијељине и Мркоњић Града, те по једно из Теслића, Братунца, Рогатице, Новог Града, Гацка, Лакташа и Српца.

До сада је у Републици Српској потврђенo 35008 случајева вируса корона, а преминуло је 1546 лица, код којих је потврђен тест на вирус корона. У Републици Српској, од вируса корона, до сада се опоравило 20755 лица, а тестирано је 153568. Укупан број хоспитализованих лица у Републици Српској је 1021, у Универзитетском клиничком центру Републике Српске 369, а у oпштим болницама  652. У Републици Српској под здравственим надзором тренутно је 11845 лица, а надзор је завршен код 109858.

Детаљније погледајте овдје.

Више информација о корона вирусу и препорукама можете да пронађете на сајту ЈЗУ Института за јавно здравство Републике Српске https://www.phi.rs.ba/.