COVID-19: Епидемиолошка ситуација у Републици Српској и свијету 3.12.2020. године у 9.00 часова

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедња 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске, Универзитетској болници у Фочи и у болницама “Св. Врачеви” у Бијељини и “Св. апостол Лука” у Добоју извршено је тестирање 1003 лабораторијскa узорка, а вирус корона (SARS-CoV-2) потврђен је код 366 лица, од којих је 56 млађе, 225 средње и 85 старије животне доби. Ради се о 184 лица мушког и 182 женског пола.


Према мјесту пребивалишта, стотину једно лице је из Бања Луке, четрдесет двоје из Бијељине, двадесет петоро из Зворника, шеснаесторо из Приједора, дванаесторо из Требиња, по једанаесторо из Вишеграда, Лакташа и Невесиња, по десеторо из Добоја и Угљевика, деветоро из Прњавора, осморо из Козарске Дубице, седморо из Сребренице, по шесторо из Билеће, Кнежева и Рогатице, по петоро из Братунца, Љубиња, Мркоњић Града и Челинца, по четворо из Градишке, Источног Новог Сарајева, Калиновика, Новог Града и Шамца, по троје из Дервенте, Источне Илиџе, Модриче, Шековића и Шипова, по двоје из Брода, Котор Вароши, Лопара, Оштре Луке, Теслића и Фоче, те по једно из Источног Старог Града, Новог Горажда, Пала, Петрова, Сокоца, Станара, Трнова и Чајнича.

У посљедња 24 часа, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављено је 19 смртних случајева, код којих је потврђено присуство вируса корона. Ради се о дванаесторо лица мушког и седморо женског пола, који су старије, средње и једно лице млађе животне доби (мушкарац 27 година), од којих је петоро из Бања Луке, двоје из Лакташа, Мркоњић Града, Теслића и Бијељине, те по једно из Невесиња, Оштре Луке, Фоче, Модриче, Дервенте и Сребренице.
До сада су у Републици Српској потврђена 31002 случаја вируса корона, а преминуло је 1108 лицa, код којих је потврђен тест на вирус корона.
У Републици Српској, од вируса корона, до сада се опоравило 16245  лица, а тестирано је 135421.

Укупан број хоспитализованих лица у Републици Српској је 1124, у Универзитетско клиничком центру Републике Српске 417, а у oпштим болницама  707.

У Републици Српској под здравственим надзором тренутно је 13199 лица, а надзор је завршен код 97882.

Детаљније прочитајте овдје.

Више информација о корона вирусу и препорукама можете да пронађете на сајту ЈЗУ Института за јавно здравство Републике Српске https://www.phi.rs.ba/.