COVID-19: Epidemiološka situacija u Republici Srpskoj i svijetu 1.12.2020. godine u 9.00 časova

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Univerzitetskoj bolnici u Foči i u bolnicama “Sv. Vračevi” u Bijeljini i “Sv. apostol Luka” u Doboju izvršeno je testiranje 894 laboratorijska uzorka, a virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 335 lica, od kojih je 48 mlađe, 210 srednje i 77 starije životne dobi. Radi se o 150 lica muškog i 185 ženskog pola.


Prema mjestu prebivališta, stotinu osamnaestoro lica je iz Banja Luke, pedeset sedmoro iz Bijeljine, dvadesetoro iz Doboja, dvanaestoro iz Zvornika, jedanaestoro iz Gradiške, devetoro iz Prnjavora, po osmoro iz Istočne Ilidže, Laktaša i Prijedora, sedmoro iz Ugljevika, po šestoro iz Kozarske Dubice i Modriče, po petoro iz Kneževa i Čelinca, po četvoro iz Bratunca, Istočnog Novog Sarajeva, Lopara, Mrkonjić Grada, Teslića, Foče, Šekovića i Šipova, po troje iz Kotor Varoši, Ribnika i Sokoca, po dvoje iz Vlasenice, Gacka, Novog Grada i Oštre Luke, te po jedno iz Jezera, Kostajnice, Pelagićeva, Srpca, Trnova i Šamca.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljeno je 20 smrtnih slučajeva, kod kojih je potvrđeno prisustvo virusa korona. Radi se o sedamnaestoro lica muškog i troje ženskog pola, srednje i starije životne dobi, od kojih je šestoro iz Banja Luke, troje iz Doboja, po dvoje iz Srpca i Laktaša, te po jedno iz Dervente, Mrkonjić Grada, Prnjavora, Modriče, Gradiške, Trebinja i Višegrada.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 30287 slučajeva virusa korona, a preminulo je 1068 lica, kod kojih je potvrđen test na virus korona.
U Republici Srpskoj, od virusa korona, do sada se oporavilo 15017 lica, a testirano je 133383.
Ukupan broj hospitalizovanih lica u Republici Srpskoj je 1190, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 460, a u opštim bolnicama  730 .

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 12835 lica, a nadzor je završen kod 94985.

Opširnije pročitajte ovdje.

Više informacija o korona virusu i preporukama možete da pronađete na sajtu JZU Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske https://www.phi.rs.ba/.