COVID-19: Епидемиолошка ситуација у Републици Српској и свијету 1.12.2020. године у 9.00 часова

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедња 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске, Универзитетској болници у Фочи и у болницама “Св. Врачеви” у Бијељини и “Св. апостол Лука” у Добоју извршено је тестирање 894 лабораторијска узорка, а вирус корона (SARS-CoV-2) потврђен је код 335 лица, од којих је 48 млађе, 210 средње и 77 старије животне доби. Ради се о 150 лица мушког и 185 женског пола.


Према мјесту пребивалишта, стотину осамнаесторо лица је из Бања Луке, педесет седморо из Бијељине, двадесеторо из Добоја, дванаесторо из Зворника, једанаесторо из Градишке, деветоро из Прњавора, по осморо из Источне Илиџе, Лакташа и Приједора, седморо из Угљевика, по шесторо из Козарске Дубице и Модриче, по петоро из Кнежева и Челинца, по четворо из Братунца, Источног Новог Сарајева, Лопара, Мркоњић Града, Теслића, Фоче, Шековића и Шипова, по троје из Котор Вароши, Рибника и Сокоца, по двоје из Власенице, Гацка, Новог Града и Оштре Луке, те по једно из Језера, Костајнице, Пелагићева, Српца, Трнова и Шамца.

У посљедња 24 часа, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављено је 20 смртних случајева, код којих је потврђено присуство вируса корона. Ради се о седамнаесторо лица мушког и троје женског пола, средње и старије животне доби, од којих је шесторо из Бања Луке, троје из Добоја, по двоје из Српца и Лакташа, те по једно из Дервенте, Мркоњић Града, Прњавора, Модриче, Градишке, Требиња и Вишеграда.

До сада је у Републици Српској потврђено 30287 случајева вируса корона, а преминуло је 1068 лицa, код којих је потврђен тест на вирус корона.
У Републици Српској, од вируса корона, до сада се опоравило 15017 лица, а тестирано је 133383.
Укупан број хоспитализованих лица у Републици Српској је 1190, у Универзитетском клиничком центру Републике Српске 460, а у oпштим болницама  730 .

У Републици Српској под здравственим надзором тренутно је 12835 лица, а надзор је завршен код 94985.

Опширније прочитајте овдје.

Више информација о корона вирусу и препорукама можете да пронађете на сајту ЈЗУ Института за јавно здравство Републике Српске https://www.phi.rs.ba/.