COVID-19: Epidemiološka situacija u Republici Srpskoj i svijetu 17.11.2020. godine u 9.00 časova


Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Univerzitetskoj bolnici u Foči i u bolnicama “Sv. Vračevi” u Bijeljini i “Sv. apostol Luka” u Doboju izvršeno je testiranje 1053 laboratorijska uzorka, a virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 362 lica, od kojih je  48 mlađe, 207 srednje i  107 starije životne dobi.
Radi se o 187 lica muškog i 175 ženskog pola.


Prema mjestu prebivališta sedamdeset petoro lica je iz Banja Luke, šezdeset troje iz Bijeljine, dvadeset devetoro iz Zvornika, dvadeset četvoro iz Doboja, devetnaestoro iz Gradiške, šesnaestoro iz Prnjavora, devetoro iz Lopara, po osmoro iz Višegrada, Teslića i Ugljevika, po sedmoro iz Modriče i Šamca, po šestoro iz Dervente, Laktaša i Mrkonjić Grada, po petoro iz Kneževa, Čelinca i Šekovića, po četvoro iz Gacka, Istočne Ilidže, Kozarske Dubice, Kotor Varoši i Milića, po troje iz Bratunca, Broda, Istočnog Novog Sarajeva, Kalinovika, Novog Grada, Novog Goražda i Čajniča, po dvoje iz Vlasenice, Srpca, Srebrenice i Trebinja, te po jedno iz Bileće, Pala, Prijedora, Ribnika, Trnova, Foče i Šipova.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljeno je 15 smrtnih slučajeva, kod kojih je potvrđeno prisustvo virusa korona. Radi se o osmoro lica ženskog i osmoro muškog pola, od kojih je šestoro iz Banja Luke, dvoje iz Bijeljine, Zvornika i Teslića, te po jedno iz Foče, Mrkonjić Grada, Nevesinja i Vlasenice.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 25818 slučajeva virusa korona, a preminulo je 749 lica, kod kojih je potvrđen test na virus korona.
U Republici Srpskoj, od virusa korona, do sada se oporavilo 10542 lica, a testirano je 121983.
Ukupan broj hospitalizovanih lica u Republici Srpskoj je 1240, u Univerzitetsko kliničkom centru Republike Srpske 431, a u opštim bolnicama 809.

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 14479 lica, a nadzor je završen kod 83305.

Detaljnije pročitajte ovdje.

Više informacija o korona virusu i preporukama možete da pronađete na sajtu JZU Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske https://www.phi.rs.ba/.