COVID-19: Епидемиолошка ситуација у Републици Српској и свијету 17.11.2020. године у 9.00 часова


Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедња 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске, Универзитетској болници у Фочи и у болницама “Св. Врачеви” у Бијељини и “Св. апостол Лука” у Добоју извршено је тестирање 1053 лабораторијска узорка, а вирус корона (SARS-CoV-2) потврђен је код 362 лица, од којих је  48 млађе, 207 средње и  107 старије животне доби.
Ради се о 187 лица мушког и 175 женског пола.


Према мјесту пребивалишта седамдесет петоро лица је из Бања Луке, шездесет троје из Бијељине, двадесет деветоро из Зворника, двадесет четворо из Добоја, деветнаесторо из Градишке, шеснаесторо из Прњавора, деветоро из Лопара, по осморо из Вишеграда, Теслића и Угљевика, по седморо из Модриче и Шамца, по шесторо из Дервенте, Лакташа и Мркоњић Града, по петоро из Кнежева, Челинца и Шековића, по четворо из Гацка, Источне Илиџе, Козарске Дубице, Котор Вароши и Милића, по троје из Братунца, Брода, Источног Новог Сарајева, Калиновика, Новог Града, Новог Горажда и Чајнича, по двоје из Власенице, Српца, Сребренице и Требиња, те по једно из Билеће, Пала, Приједора, Рибника, Трнова, Фоче и Шипова.

У посљедња 24 часа, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављено је 15 смртних случајева, код којих је потврђено присуство вируса корона. Ради се о осморо лица женског и осморо мушког пола, од којих је шесторо из Бања Луке, двоје из Бијељине, Зворника и Теслића, те по једно из Фоче, Мркоњић Града, Невесиња и Власенице.

До сада је у Републици Српској потврђено 25818 случајева вируса корона, а преминуло је 749 лица, код којих је потврђен тест на вирус корона.
У Републици Српској, од вируса корона, до сада се опоравило 10542 лица, а тестирано је 121983.
Укупан број хоспитализованих лица у Републици Српској је 1240, у Универзитетско клиничком центру Републике Српске 431, а у oпштим болницама 809.

У Републици Српској под здравственим надзором тренутно је 14479 лица, а надзор је завршен код 83305.

Детаљније прочитајте овдје.

Више информација о корона вирусу и препорукама можете да пронађете на сајту ЈЗУ Института за јавно здравство Републике Српске https://www.phi.rs.ba/.