COVID-19: Епидемиолошка ситуација у Републици Српској и свијету 16.11.2020. године у 9.00 часова

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедња 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске и у Болници “Св. Врачеви” у Бијељини извршено је тестирање 903 лабораторијска узорка, а вирус корона (SARS-CoV-2) потврђен је код 296 лица, од којих је 28 млађе, 182 средње и 86 старије животне доби. Ради се о 152 лица мушког и 144 женског пола.


Према мјесту пребивалишта, стотину осамнаесторо лица је из Бања Луке, двадесет деветоро из Бијељине, осамнаесторо из Зворника, четрнаесторо из Приједора, тринаесторо из Лакташа, дванаесторо из Градишке, једанаесторо из Мркоњић Града, по десеторо из Котор Вароши и Српца, осморо из Челинца, седморо из Угљевика, по шесторо из Козарске Дубице и Прњавора, по петоро из Кнежева и Шипова, четворо из Братунца, троје из Новог Града, по двоје из Власенице, Добоја, Милића, Оштре Луке, Рибника и Сребренице, те по једно из Дервенте, Источне Илиџе, Пала, Пелагићева и Шековића.

У посљедња 24 часа, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављено је 26 смртних случајева, код којих је потврђено присуство вируса корона. Ради се о дванаесторо лица женског и четрнаесторо мушког пола средње и старије животне доби из Бања Луке (осморо), Градишке (четворо), Приједора (трое), Фоче (двоје), Рогатице, Угљевика, Љубиња, Требиња, Бијељине, Теслића, Зворника, Власенице и Шековића.

До сада је у Републици Српској потврђено 25456 случајева вируса корона, а преминуло је 733 лицa, код којих је потврђен тест на вирус корона.
У Републици Српској, од вируса корона, до сада се опоравило 10294 лица, а тестирано је 120954.
Укупан број хоспитализованих лица у Републици Српској је 1250, у Универзитетском клиничком центру Републике Српске 432, а у oпштим болницама 818.

У Републици Српској под здравственим надзором тренутно је 14563 лица, а надзор је завршен код 82508.

Детаљније прочитајте овдје.

Више информација о корона вирусу и препорукама можете да пронађете на сајту ЈЗУ Института за јавно здравство Републике Српске https://www.phi.rs.ba/.