COVID-19: Epidemiološka situacija u Republici Srpskoj i svijetu 11.11.2020. godine u 9.00 časova

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Univerzitetskoj bolnici u Foči i u bolnicama “Sv. Vračevi” u Bijeljini i “Sv.apostol Luka” u Doboju izvršeno je testiranje 1158 laboratorijskih uzoraka, a virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 443 lica, od kojih je 53 mlađe, 287 srednje i 103 starije životne dobi. Radi se o 224 lica muškog i 219 ženskog pola.


Prema mjestu prebivališta, sedamdeset devetoro lica je iz Trebinja, sedamdeset petoro iz Banja Luke, trideset petoro iz Zvornika, trideset troje iz Bijeljine, dvadeset dvoje iz Doboja, sedamnaestoro iz Pala, šesnaestoro iz Gradiške, po trinaestoro iz Bileće, Istočne Ilidže i Teslića, po dvanaestoro iz Kotor Varoši, Modriče i Šamca, devetoro iz Nevesinja, po osmoro iz Laktaša i Šipova, po sedmoro iz Dervente, Mrkonjić Grada, Ribnika i Foče, petoro iz Kozarske Dubice, po četvoro iz Milića, Ugljevika i Čelinca, po troje iz Lopara i Čajniča, po dvoje iz Berkovića, Prnjavora i Trnova, te po jedno iz Višegrada, Istočnog Novog Sarajeva, Kneževa, Ljubinja, Petrovca, Petrova, Sokoca, Srpca i Šekovića.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljeno je 37 smrtnih slučajeva, kod kojih je potvrđeno prisustvo virusa korona. Radi se o 24 muškaraca i 13 žena, srednje i starije životne dobi, iz Banja Luke i Prijedora (po devetoro), Bijeljine (troje), Nevesinja , Trebinja i Šipova (po dvoje), iz Gradiške, Kalinovika, Bileće, Istočnog Novog Sarajeva, Kotor Varoši, Čelinca, Zvornika, Šamca, Novog Grada i Višegrada.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 23555 slučajeva virusa korona, a preminulo je 613 lica, kod kojih je potvrđen test na virus korona.
U Republici Srpskoj, od virusa korona, do sada se oporavilo 9380 lica, a testirano je 115535.
Ukupan broj hospitalizovanih lica u Republici Srpskoj je 1228, u Univerzitetsko kliničkom centru Republike Srpske 457, a u opštim bolnicama 771.

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 14411 lica, a nadzor je završen kod 78298.

Detaljnije pročitajte ovdje.

Više informacija o korona virusu i preporukama možete da pronađete na sajtu JZU Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske https://www.phi.rs.ba/.