COVID-19: Епидемиолошка ситуација у Републици Српској и свијету 11.11.2020. године у 9.00 часова

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедња 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске, Универзитетској болници у Фочи и у болницама “Св. Врачеви” у Бијељини и “Св.апостол Лука” у Добоју извршено је тестирање 1158 лабораторијских узорака, а вирус корона (SARS-CoV-2) потврђен је код 443 лица, од којих је 53 млађе, 287 средње и 103 старије животне доби. Ради се о 224 лица мушког и 219 женског пола.


Према мјесту пребивалишта, седамдесет деветоро лица је из Требиња, седамдесет петоро из Бања Луке, тридесет петоро из Зворника, тридесет троје из Бијељине, двадесет двоје из Добоја, седамнаесторо из Пала, шеснаесторо из Градишке, по тринаесторо из Билеће, Источне Илиџе и Теслића, по дванаесторо из Котор Вароши, Модриче и Шамца, деветоро из Невесиња, по осморо из Лакташа и Шипова, по седморо из Дервенте, Мркоњић Града, Рибника и Фоче, петоро из Козарске Дубице, по четворо из Милића, Угљевика и Челинца, по троје из Лопара и Чајнича, по двоје из Берковића, Прњавора и Трнова, те по једно из Вишеграда, Источног Новог Сарајева, Кнежева, Љубиња, Петровца, Петрова, Сокоца, Српца и Шековића.

У посљедња 24 часа, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављено је 37 смртних случајева, код којих је потврђено присуство вируса корона. Ради се о 24 мушкараца и 13 женa, средње и старије животне доби, из Бања Луке и Приједора (по деветоро), Бијељине (троје), Невесиња , Требиња и Шипова (по двоје), из Градишке, Калиновика, Билеће, Источног Новог Сарајева, Котор Вароши, Челинца, Зворника, Шамца, Новог Града и Вишеграда.

До сада је у Републици Српској потврђено 23555 случајева вируса корона, а преминуло је 613 лица, код којих је потврђен тест на вирус корона.
У Републици Српској, од вируса корона, до сада се опоравило 9380 лица, а тестирано је 115535.
Укупан број хоспитализованих лица у Републици Српској је 1228, у Универзитетско клиничком центру Републике Српске 457, а у oпштим болницама 771.

У Републици Српској под здравственим надзором тренутно је 14411 лица, а надзор је завршен код 78298.

Детаљније прочитајте овдје.

Више информација о корона вирусу и препорукама можете да пронађете на сајту ЈЗУ Института за јавно здравство Републике Српске https://www.phi.rs.ba/.