COVID-19: Епидемиолошка ситуација у Републици Српској и свијету 9.11.2020. у 9.00 часова

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедња 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске и у Болници “Св. Врачеви” у Бијељини извршено је тестирање 902 лабораторијскa узорка, а вирус корона (SARS-CoV-2) потврђен је код 383 лица, од којих је 49 млађе, 266 средње и 68 старије животне доби. Ради се о 203 лица мушког и 180 женског пола.


Према мјесту пребивалишта, деведесет седморо лица је из Бaња Луке, шездесет четворо из Бијељине, педесет седморо из Требиња, тридесеторо из Невесиња, двадесет седморо из Зворника, петнаесторо из Српца, четрнаесторо из Билеће, дванаесторо из Мркоњић Града, једанаесторо из Приједора, деветоро из Угљевика, осморо из Лакташа, седморо из Кнежева, петоро из Шипова, по четворо из Прњавора и Челинца, по троје из Братунца, Градишке, Котор Вароши и Хан Пијеска, двоје из Власенице, те по једно из Добоја, Козарске Дубице, Новог Града, Рибника и Теслића.

У посљедња 24 часа, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављено је 19 смртних случајева, код којих је потврђено присуство вируса корона.

Ради се о 12 мушкараца и 7 жена, средње и старије животне доби, из Бања Луке (четворо) Модриче (двоје), Билеће, Источног Новог Сарајева, Прњавора, Мркоњић Града, Рибника, Котор Вароши, Кнежева, Угљевика, Бијељине, Сокоца, Шамца, Добоја и Теслића.

До сада је у Републици Српској потврђено 22637 случајева вируса корона, а преминуло је 560 лица, код којих је потврђен тест на вирус корона. 
У Републици Српској, од вируса корона, до сада се опоравило  9031 лица, а тестирано је 113174.
Укупан број хоспитализованих лица у Републици Српској је 1202, у Универзитетском клиничком центру Републике Српске 463, а у oпштим болницама 739.

У Републици Српској под здравственим надзором тренутно је 13683 лица, а надзор је завршен код 76048.

Детаљније прочитајте овдје.

Више информација о корона вирусу и препорукама можете да пронађете на сајту ЈЗУ Института за јавно здравство Републике Српске https://www.phi.rs.ba/.