COVID-19: Епидемиолошка ситуација у Републици Српској и свијету 7.11.2020. године у 9.00 часова


Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедња 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске, Универзитетској болници у Фочи и у болницама “Св. Врачеви” у Бијељини и “Св. апостол Лука” у Добоју извршено је тестирање 1285 лабораторијских узорака, а вирус корона (SARS-CoV-2) потврђен је код 609 лицa, од којих је 91 млађе, 392 средње и 126 старије животне доби. Ради се о 302 лица мушког и 307 женског пола.


Према мјесту пребивалишта, стотину двоје лица је из Бaња Луке, седамдесет осморо из Бијељине, тридесеторо из Фоче, по двадесет деветоро из Билеће и Теслића, по двадесет шесторо из Зворника и Лакташа, по двадесет петоро из Градишке и Добоја, двадесет четворо из Невесиња, осамнаесторо из Гацка, шеснаесторо из Угљевика, петнаесторо из Прњавора, по четрнаесторо из Дервенте и Приједора, по тринаесторо из Пала и Чајнича, по десеторо из Модриче, Рибника и Српца, деветоро из Берковића, по осморо из Вишеграда и Шамца, седморо из Котор Вароши, по шесторо из Козарске Дубице и Трнова, по петоро из Власенице, Лопара и Шековића, четворо из Братунца, по троје из Мркоњић Града и Челинца, по двоје из Брода, Источне Илиџе и Шипова, те по једно из Источног Новог Сарајева, Новог Горажда, Оштре Луке, Петрова, Рудог, Требиња и Хан Пијеска.

У посљедња 24 часа, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављена су 23 смртна случаја, код којих је потврђено присуство вируса корона. Ради се о 17 мушкараца и 6 жена средње и старије животне доби из Бања Луке (четворо), Лопара (троје), Угљевика, Лакташа и Зворника (по двоје), Градишке, Шековића, Билеће, Невесиња, Рибника, Кнежева, Милића, Шипова, Теслића и Модриче.

До сада је у Републици Српској потврђено 21717 случајева вируса корона, а преминуло је 533 лица, код којих је потврђен тест на вирус корона.
У Републици Српској, од вируса корона, до сада се опоравило 8856 лица, а тестирано је 111175.
Укупан број хоспитализованих лица у Републици Српској је 1147, у Универзитетском клиничком центру Републике Српске 445, а у oпштим болницама 702.

У Републици Српској под здравственим надзором тренутно је 14082 лица, а надзор је завршен код 74438.

Детаљније прочитајте овдје.

Више информација о корона вирусу и препорукама можете да пронађете на сајту ЈЗУ Института за јавно здравство Републике Српске https://www.phi.rs.ba/.