COVID-19: Епидемиолошка ситуација у Републици Српској и свијету 6.11.2020. године у 9.00 часова


Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедња 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске, Универзитетској болници у Фочи и у болницама “Св. Врачеви” у Бијељини и “Св. апостол Лука” у Добоју извршено је тестирање 1199 лабораторијских узорака, а вирус корона (SARS-CoV-2) потврђен је код 589 лицa, од којих је 91 млађе, 391 средње и 107 старије животне доби. Ради се о 299 лица мушког и 290 женског пола.


Према мјесту пребивалишта, двије стотине четворо лицa je из Бaња Луке, стотину четрдесет петоро из Бијељине, двадесеторо из Добоја, осамнаесторо из Градишке, по седамнаесторо из Лопара и Угљевика, по петнаесторо из Дервенте и Источног Новог Сарајева, четрнаесторо из Источне Илиџе, тринаесторо из Фоче, по дванаесторо из Милића и Теслића, по деветоро из Братунца, Зворника и Модриче, осморо из Лакташа, седморо из Шамца, четворо из Котор Вароши, по троје из Вукосавља, Новог Горажда, Приједора, Прњавора,Трнова и Сокоца, двоје из Вишеграда, Власенице, Кнежева, Мркоњић Града, Петровца, Рогатице и Сребренице, те по једно из Доњег Жабара, Пала, Петрова, Српца, Требиња, Чајнича, Челинца, Шековића и Шипова.

У посљедња 24 часа, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављена су 23 смртна случаја, код којих је потврђено присуство вируса корона. Ради се о 17 мушкараца и 6 жена средње и старије животне доби из Бања Луке (четворо), Требиња (троје), Бијељине (двоје), Прњавора, Лакташа, Градишке, Осмака, Теслића, Пала, Источног Новог Сарајева, Источне Илиџе, Билеће, Дервенте, Гацка, Фоче, Вишеграда и Угљевика.

До сада је у Републици Српској потврђено 21108 случајева вируса корона, а преминулo је 510 лица, код којих је потврђен тест на вирус корона.
У Републици Српској, од вируса корона, до сада се опоравило 8758 лица, а тестирано је 109897.
Укупан број хоспитализованих лица у Републици Српској је 1073, у Универзитетско клиничком центру Републике Српске 430, а у oпштим болницама 643.

У Републици Српској под здравственим надзором тренутно је 14243 лица, а надзор је завршен код 73372.

Детаљније прочитајте овдје.

Више информација о корона вирусу и препорукама можете да пронађете на сајту ЈЗУ Института за јавно здравство Републике Српске https://www.phi.rs.ba/.