COVID-19: Епидемиолошка ситуација у Републици Српској и свијету 31.10.2020. године у 9.00 часова

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедња 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске, Универзитетској болници у Фочи и у болницама “Св. Врачеви” у Бијељини и “Св. апостол Лука” у Добоју извршено је тестирање 1674 лабораторијска узорка, а вирус корона (SARS-CoV-2) потврђен је код 842 лица, од којих је 139 млађе, 572 средње и 131 старије животне доби. Ради се о 465 лица мушког и 377 женског пола.


Према мјесту пребивалишта, двјесто тридесет једно лице је из Бања Луке, седамдесеторо из Бијељине, шездесеторо из Требиња, педесет троје из Сокоца, тридесет осморо из Пала, тридесет шесторо из Зворника, тридесет једно из Градишке, тридесеторо из Српца, двадесет осморо из Лакташа, двадесет петоро из Рогатице, двадесет двоје из Фоче, двадесеторо из Козарске Дубице, по осамнаесторо из Билеће и Угљевика, тринаесторо из Приједора, дванаесторо из Прњавора, једанаесторо из Теслића, по десеторо из Дервенте и Мркоњић Града, деветоро из Котор Вароши, по седморо из Милића и Челинца, по шесторо из Добоја и Модриче, по петоро из Братунца, Гацка, Источне Илиџе, Источног Новог Сарајева, Лопара и Шипова, по четворо из Кнежева, Новог Горажда, Трнова и Шамца, по троје из Вишеграда, Вукосавља, Источног Старог Града, Љубиња и Новог Града, по двоје из Невесиња и Шековића, те по једно из Брода, Власенице, Доњег Жабара, Крупе на Уни, Рибника и Рудог.

У посљедња 24 часа, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављено је седам смртних случајева, код којих је потврђено присуство вируса корона. Ради се о три мушкараца и четири жене средње и старије животне доби из Шековића, Прњавора, Сокоца, Теслића, Кнежева, Лакташа и Шамца.

До сада је у Републици Српској потврђено 17846 случајева вируса корона, а преминуло је 416 лица, код којих је потврђен тест на вирус корона.
У Републици Српској, од вируса корона, до сада се опоравило 8353 лица, а тестирано је 103396.
Укупан број хоспитализованих лица у Републици Српској је 747, у Универзитетско клиничком центру Републике Српске 276, а у oпштим болницама 471.

У Републици Српској под здравственим надзором тренутно је 10908 лица, а надзор је завршен код 70549.

Детаљније прочитајте овдје.

Више информација о корона вирусу и препорукама можете да пронађете на сајту ЈЗУ Института за јавно здравство Републике Српске https://www.phi.rs.ba/.