COVID-19: Epidemiološka situacija u Republici Srpskoj i svijetu 28.10.2020. godine u 9.00 časova

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Univerzitetskoj bolnici u Foči i u bolnicama “Sv. Vračevi” u Bijeljini i “Sv. apostol Luka” u Doboju izvršeno je testiranje 1408 laboratorijskih uzoraka, a virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 630 lica, od kojih je 131 mlađe, 419 srednje i 80 starije životne dobi. Radi se o 337 lica muškog i 293 ženskog pola.


Prema mjestu prebivališta, stotinu osamdeset devetoro lica je iz Banja Luke, osamdeset sedmoro iz Bijeljine, četrdeset devetoro iz Trebinja, trideset šestoro iz Zvornika, trideset troje iz Gradiške, dvadeset četvoro iz Laktaša, po dvadesetoro iz Istočnog Novog Sarajeva i Pala, po devetnaestoro iz Lopara i Foče, petnaestoro iz Kotor Varoši, četrnaestoro iz Doboja, po dvanaestoro iz Istočne Ilidže i Rogatice, desetoro iz Višegrada, po osmoro iz Modriče, Novog Grada, Prijedora i Ugljevika, šestoro iz Bratunca, petoro iz Čelinca, četvoro iz Sokoca, po troje iz Kozarske Dubice, Prnjavora, Šekovića i Šipova, po dvoje iz Srpca, Stanara, Teslića, Čajniča, te po jedno iz Vlasenice, Mrkonjića, Novog Goražda i Ribnika.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljeno je 14 smrtnih slučajeva, kod kojih je potvrđeno prisustvo virusa korona. Radi se o osam muškaraca i šest žena srednje i starije životne dobi iz Banja Luke (četvoro), Srpca (dvoje), Prnjavora, Novog Goražda, Gradiške, Trebinja, Bijeljine, Pala, Prijedora i Kozarske Dubice.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 15707 slučajeva virusa korona, a preminulo je 391 lice, kod kojih je potvrđen test na virus korona.
U Republici Srpskoj, od virusa korona, do sada se oporavilo 8125 lica, a testirano je 99239.
Ukupan broj hospitalizovanih lica u Republici Srpskoj je 546, u Univerzitetsko kliničkom centru Republike Srpske 209, a u opštim bolnicama 337.

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 8837 lica, a nadzor je završen kod 67685.

Detaljnije pročitajte ovdje.

Više informacija o korona virusu i preporukama možete da pronađete na sajtu JZU Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske https://www.phi.rs.ba/.