COVID-19: Епидемиолошка ситуација у Републици Српској и свијету 28.10.2020. године у 9.00 часова

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедња 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске, Универзитетској болници у Фочи и у болницама “Св. Врачеви” у Бијељини и “Св. апостол Лука” у Добоју извршено је тестирање 1408 лабораторијских узорака, а вирус корона (SARS-CoV-2) потврђен је код 630 лица, од којих је 131 млађе, 419 средње и 80 старије животне доби. Ради се о 337 лица мушког и 293 женског пола.


Према мјесту пребивалишта, стотину осамдесет деветоро лица је из Бања Луке, осамдесет седморо из Бијељине, четрдесет деветоро из Требиња, тридесет шесторо из Зворника, тридесет троје из Градишке, двадесет четворо из Лакташа, по двадесеторо из Источног Новог Сарајева и Пала, по деветнаесторо из Лопара и Фоче, петнаесторо из Котор Вароши, четрнаесторо из Добоја, по дванаесторо из Источне Илиџе и Рогатице, десеторо из Вишеграда, по осморо из Модриче, Новог Града, Приједора и Угљевика, шесторо из Братунца, петоро из Челинца, четворо из Сокоца, по троје из Козарске Дубице, Прњавора, Шековића и Шипова, по двоје из Српца, Станара, Теслића, Чајнича, те по једно из Власенице, Мркоњића, Новог Горажда и Рибника.

У посљедња 24 часа, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављено је 14 смртних случајева, код којих је потврђено присуство вируса корона. Ради се о осам мушкараца и шест жена средње и старије животне доби из Бања Луке (четворо), Српца (двоје), Прњавора, Новог Горажда, Градишке, Требиња, Бијељине, Пала, Приједора и Козарске Дубице.

До сада је у Републици Српској потврђено 15707 случајева вируса корона, а преминуло је 391 лице, код којих је потврђен тест на вирус корона.
У Републици Српској, од вируса корона, до сада се опоравило 8125 лица, а тестирано је 99239.
Укупан број хоспитализованих лица у Републици Српској је 546, у Универзитетско клиничком центру Републике Српске 209, а у oпштим болницама 337.

У Републици Српској под здравственим надзором тренутно је 8837 лица, а надзор је завршен код 67685.

Детаљније прочитајте овдје.

Више информација о корона вирусу и препорукама можете да пронађете на сајту ЈЗУ Института за јавно здравство Републике Српске https://www.phi.rs.ba/.