COVID-19: Епидемиолошка ситуација у Републици Српској и свијету 16.10.2020. године у 9.00 часова

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедња 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске, Универзитетској болници у Фочи и у болницама “Св. Врачеви” у Бијељини и “Св. апостол Лука” у Добоју извршено је тестирање 716 лабораторијских узорaка, а вирус корона (SARS-CoV-2) потврђен је код 242 лица, од којих је 53 млађе, 159 средње и 30 старије животне доби. Ради се о 133 лица мушког и 109 женског пола.


Према мјесту пребивалишта, четрдесет троје лица је из Бањалуке, двадесет троје из Пала, двадесеторо из Источног Новог Сарајева, деветнаесторо из Источне Илиџе, седамнаесторо из Зворника, петнаесторо из Бијељине, једанаесторо из Лакташа, по десеторо из Требиња и Шипова, деветоро из Приједора, осморо из Невесиња, седморо из Сокоца, по петоро из Српца и Челинца, по четворо из Котор Вароши и Фоче, по троје из Козарске Дубице и Новог Града, по двоје из Билеће, Власенице, Градишке, Дервенте, Кнежева, Милића, Мркоњић Града, Оштре Луке и Теслића, те по једно из Братунца, Добоја, Источног Старог Града, Лопара, Модриче, Новог Горажда, Рибника и Рудог.

У посљедња 24 часа, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављенa су два смртна случаја, код којих је потврђено присуство вируса корона. Ради се о два мушкарца средње и старије животне доби из Шипова Петрова.

До сада су у Републици Српској потврђена 11154 случаја вируса корона, а преминуло је 334 лица, код којих је потврђен тест на вирус корона.
У Републици Српској, од вируса корона, до сада се опоравило 7332 лица, а тестирано је 88364.
Укупан број хоспитализованих лица у Републици Српској је 264, у Универзитетско клиничком центру Републике Српске 97, а у oпштим болницама 167.

У Републици Српској под здравственим надзором тренутно је 4565 лица, а надзор је завршен код 64107.

Детаљније прочитајте овдје.

Више информација о корона вирусу и препорукама можете да пронађете на сајту ЈЗУ Института за јавно здравство Републике Српске https://www.phi.rs.ba/