COVID-19: Epidemiološka situacija u Republici Srpskoj i svijetu 16.10.2020. godine u 9.00 časova

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Univerzitetskoj bolnici u Foči i u bolnicama “Sv. Vračevi” u Bijeljini i “Sv. apostol Luka” u Doboju izvršeno je testiranje 716 laboratorijskih uzoraka, a virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 242 lica, od kojih je 53 mlađe, 159 srednje i 30 starije životne dobi. Radi se o 133 lica muškog i 109 ženskog pola.


Prema mjestu prebivališta, četrdeset troje lica je iz Banjaluke, dvadeset troje iz Pala, dvadesetoro iz Istočnog Novog Sarajeva, devetnaestoro iz Istočne Ilidže, sedamnaestoro iz Zvornika, petnaestoro iz Bijeljine, jedanaestoro iz Laktaša, po desetoro iz Trebinja i Šipova, devetoro iz Prijedora, osmoro iz Nevesinja, sedmoro iz Sokoca, po petoro iz Srpca i Čelinca, po četvoro iz Kotor Varoši i Foče, po troje iz Kozarske Dubice i Novog Grada, po dvoje iz Bileće, Vlasenice, Gradiške, Dervente, Kneževa, Milića, Mrkonjić Grada, Oštre Luke i Teslića, te po jedno iz Bratunca, Doboja, Istočnog Starog Grada, Lopara, Modriče, Novog Goražda, Ribnika i Rudog.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljena su dva smrtna slučaja, kod kojih je potvrđeno prisustvo virusa korona. Radi se o dva muškarca srednje i starije životne dobi iz Šipova Petrova.

Do sada su u Republici Srpskoj potvrđena 11154 slučaja virusa korona, a preminulo je 334 lica, kod kojih je potvrđen test na virus korona.
U Republici Srpskoj, od virusa korona, do sada se oporavilo 7332 lica, a testirano je 88364.
Ukupan broj hospitalizovanih lica u Republici Srpskoj je 264, u Univerzitetsko kliničkom centru Republike Srpske 97, a u opštim bolnicama 167.

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 4565 lica, a nadzor je završen kod 64107.

Detaljnije pročitajte ovdje.

Više informacija o korona virusu i preporukama možete da pronađete na sajtu JZU Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske https://www.phi.rs.ba/