COVID-19: Епидемиолошка ситуација у Републици Српској и свијету 15.10.2020. године у 9.00 часова

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедња 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске, Универзитетској болници у Фочи и у болницама “Св. Врачеви” у Бијељини и “Св. апостол Лука” у Добоју извршено је тестирање 650 лабораторијских узорaка, а вирус корона (SARS-CoV-2) потврђен је код 181 лица, од којих је 50 млађе, 102 средње и 29 старије животне доби. Ради се о 93 лица мушког и 88 женског пола.


Према мјесту пребивалишта, седамдесет петоро лица је из Бања Луке, двадесет петоро из Градишке, дванаесторо из Бијељине, десеторо из Лакташа, деветоро из Челинца, седморо из Фоче, по петоро из Зворника и Котор Вароши, четворо из Братунца, по троје из Источног Новог Сарајева и Новог Града, по двоје из Берковића, Власенице, Добоја, Мркоњић Града, Приједора и Прњавора, те по једно из Вишеграда, Козарске Дубице, Лопара, Љубиња, Милића, Осмака, Рудог, Српца, Требиња, Чајнича и Шипова.

У посљедња 24 часа, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављенa су четири смртна случаја, код којих је потврђено присуство вируса корона. Ради се о четири мушкарца средње и старије животне доби из Приједора, Добоја, Челинца и Бијељине.

До сада је у Републици Српској потврђено 10912 случајева вируса корона, а преминуло је 332 лица, код којих је потврђен тест на вирус корона.
У Републици Српској, од вируса корона, до сада се опоравило 7255 лица, а тестирано је 87666.
Укупан број хоспитализованих лица у Републици Српској је 242, у Универзитетско клиничком центру Републике Српске 84, а у oпштим болницама 158 .

У Републици Српској под здравственим надзором тренутно је 4373 лица, а надзор је завршен код 63933.

Детаљније прочитајте овдје.

Више информација о корона вирусу и препорукама можете да пронађете на сајту ЈЗУ Института за јавно здравство Републике Српске https://www.phi.rs.ba/