COVID-19: Epidemiološka situacija u Republici Srpskoj i svijetu 14.10.2020. godine u 9.00 časova

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Univerzitetskoj bolnici u Foči i u bolnicama “Sv. Vračevi” u Bijeljini i “Sv. apostol Luka” u Doboju izvršeno je testiranje 642 laboratorijska uzorka, a virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 141 lica, od kojih je 43 mlađe, 79 srednje i 19 starije životne dobi. Radi se o 73 lica muškog i 68 ženskog pola.


Prema mjestu prebivališta, sedamdeset dvoje lica je iz Banja Luke, četrnaestoro iz Pala, dvanaestoro iz Teslića, po sedmoro iz Bijeljine i Foče, petoro iz Prijedora, četvoro iz Gradiške, po troje iz Doboja i Čajniča, po dvoje iz Krupe na Uni i Ribnika, te po jedno iz Višegrada, Dervente, Istočne Ilidže, Istočnog Novog Sarajeva, Kneževa, Kostajnice, Prnjavora, Srpca, Trebinja i Sokoca.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljena su tri smrtna slučaja, kod kojih je potvrđeno prisustvo novog virusa korona. Radi se o dvije žene i muškarcu srednje i starije životne dobi iz Teslića, Banja Luke i Laktaša.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđen 10731 slučaj virusa korona, a preminulo je 328 lica, kod kojih je potvrđen test na virus korona.
U Republici Srpskoj, od virusa korona, do sada se oporavilo 7195 lica, a testirano je 87035.
Ukupan broj hospitalizovanih lica u Republici Srpskoj je 232 , u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 71, a u opštim bolnicama  161.

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 4176 lica, a nadzor je završen kod 63747.

Opširnije pročitajte ovdje.

Više informacija o korona virusu i preporukama možete da pronađete na sajtu JZU Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske https://www.phi.rs.ba/