COVID-19: Epidemiološka situacija u Republici Srpskoj i svijetu 13.10.2020. godine u 9.00 časova

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Univerzitetskoj bolnici u Foči i u bolnicama “Sv. Vračevi” u Bijeljini i “Sv. apostol Luka” u Doboju izvršeno je testiranje 488 laboratorijskih uzoraka, a virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 106 lica, od kojih je 18 mlađe, 72 srednje i 16 starije životne dobi.
Radi se o 64 lica muškog i 42 ženskog pola.


Prema mjestu prebivališta, dvadeset petoro lica je iz Gradiške, petnaestoro iz Banja Luke, jedanaestoro iz Prijedora, desetoro iz Zvornika, devetoro iz Bijeljine, sedmoro iz Laktaša, šestoro iz Foče, po četvoro iz Doboja i Srpca, po troje iz Prnjavora i Čelinca, po dvoje iz Ugljevika i Teslića, te po jedno iz Višegrada, Kotor Varoši, Pelagićeva, Petrova i Šekovića.
U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljen je jedan smrtni slučaj, kod kojeg je potvrđeno prisustvo virusa korona. Radi se o ženi starije životne dobi iz Gacka.
Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 10590 slučaja virusa korona, a preminulo je 325 lica, kod kojih je potvrđen test na virus korona.
U Republici Srpskoj, od virusa korona, do sada se oporavilo 7123 lica, a testirano je 86416.
Ukupan broj hospitalizovanih lica u Republici Srpskoj je 230 , u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 71, a u opštim bolnicama 159 .
U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 3890 lica, a nadzor je završen kod 63612.

Detaljnije pročitajte ovdje.

Više informacija o korona virusu i preporukama možete da pronađete na sajtu JZU Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske https://www.phi.rs.ba/