COVID-19: Епидемиолошка ситуација у Републици Српској и свијету 13.10.2020. године у 9.00 часова

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедња 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске, Универзитетској болници у Фочи и у болницама “Св. Врачеви” у Бијељини и “Св. апостол Лука” у Добоју извршено је тестирање 488 лабораторијских узорaка, а вирус корона (SARS-CoV-2) потврђен је код 106 лица, од којих је 18 млађе, 72 средње и 16 старије животне доби.
Ради се о 64 лица мушког и 42 женског пола.


Према мјесту пребивалишта, двадесет петоро лица је из Градишке, петнаесторо из Бања Луке, једанаесторо из Приједора, десеторо из Зворника, деветоро из Бијељине, седморо из Лакташа, шесторо из Фоче, по четворо из Добоја и Српца, по троје из Прњавора и Челинца, по двоје из Угљевика и Теслића, те по једно из Вишеграда, Котор Вароши, Пелагићева, Петрова и Шековића.
У посљедња 24 часа, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављен је један смртни случај, код којег је потврђено присуство вируса корона. Ради се о жени старије животне доби из Гацка.
До сада је у Републици Српској потврђено 10590 случаја вируса корона, а преминуло је 325 лица, код којих је потврђен тест на вирус корона.
У Републици Српској, од вируса корона, до сада се опоравило 7123 лица, а тестирано је 86416.
Укупан број хоспитализованих лица у Републици Српској је 230 , у Универзитетском клиничком центру Републике Српске 71, а у oпштим болницама 159 .
У Републици Српској под здравственим надзором тренутно је 3890 лица, а надзор је завршен код 63612.

Детаљније прочитајте овдје.

Више информација о корона вирусу и препорукама можете да пронађете на сајту ЈЗУ Института за јавно здравство Републике Српске https://www.phi.rs.ba/