COVID-19: Epidemiološka situacija u Republici Srpskoj i svijetu 10.10.2020. godine u 9.00 časova


Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Univerzitetskoj bolnici u Foči i u bolnicama “Sv. Vračevi” u Bijeljini i “Sv. apostol Luka” u Doboju izvršeno je testiranje 680 laboratorijskih uzoraka, a virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 129 lica, od kojih je 35 mlađe, 80 srednje i 14 starije životne dobi. Radi se o 75 lica muškog i 54 ženskog pola.


Prema mjestu prebivališta, trideset devetoro lica je iz Banja Luke, petnaestoro iz Gradiške, devetoro iz Doboja, osmoro iz Prijedora, po šestoro iz Bijeljine i Zvornika, po petoro iz Istočnog Novog Sarajeva i Čajniča, po četvoro iz Srpca i Foče, po troje iz Istočne Ilidže i Laktaša, po dvoje iz Berkovića, Bileće, Nevesinja, Novog Grada i Čelinca, te po jedno iz Broda, Gacka, Dervente, Jezera, Kalinovika, Kozarske Dubice, Krupe na Uni, Modriče, Oštre Luke, Pala, Petrova i Trnova.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 10259 slučajva virusa korona, a preminulo je 321 lice, kod kojih je potvrđen test na virus korona.
U Republici Srpskoj, od virusa korona, do sada se oporavilo 6919 lica, a testirano je 84984.
Ukupan broj hospitalizovanih lica u Republici Srpskoj je 200, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 61, a u opštim bolnicama  139.
U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 4202 lica, a nadzor je završen kod 62443.

Detaljnije pročitajte ovdje.

Više informacija o korona virusu i preporukama možete da pronađete na sajtu JZU Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske https://www.phi.rs.ba/