COVID-19: Епидемиолошка ситуација у Републици Српској и свијету 9.10.2020. године у 9.00 часова


Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедња 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске, Универзитетској болници у Фочи и у болницама “Св. Врачеви” у Бијељини и “Св. апостол Лука” у Добоју извршено је тестирање 656 лабораторијских узорaка, а вирус корона (SARS-CoV-2) потврђен је код 127 лица, од којих је 33 млађе, 75 средње и 19 старије животне доби. Ради се о 69 лица мушког и 58 женског пола.Према мјесту пребивалишта, четрдесет четворо лица је из Бања Луке, тринаесторо из Пала, осморо из Бијељине, седморо из Зворника, по шесторо из Лакташа и Мркоњић Града, по петоро из Котор Вароши и Приједора, четворо из Требиња, троје из Невесиња, по двоје из Градишке, Лопара, Рогатице, Станара, Теслића, Фоче и Чајнича, те по једно из Добоја, Источног Новог Сарајева, Кнежева, Козарске Дубице, Модриче, Новог Града, Оштре Луке, Петровца, Прњавора, Рибника, Српца и Челинца.
У посљедња 24 часа, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављена су три смртна случаја, код којих је потврђено присуство вируса корона. Ради се о двије жене и једном мушкарцу старије животне доби из Кнежева, Приједора и Бања Луке.
До сада је у Републици Српској потврђено 10130 случајва вируса корона, а преминуло је 321 лице, код којих је потврђен тест на вирус корона.
У Републици Српској, од вируса корона, до сада се опоравило 6850 лица, а тестирано је 84326.
Укупан број хоспитализованих лица у Републици Српској је 194, у Универзитетском клиничком центру Републике Српске 61, а у oпштим болницама  133.
У Републици Српској под здравственим надзором тренутно је 3869 лица, а надзор је завршен код 62282.

Детаљније прочитајте овдје.

Више информација о корона вирусу и препорукама можете да пронађете на сајту ЈЗУ Института за јавно здравство Републике Српске https://www.phi.rs.ba/

Подијели
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •