COVID-19: Епидемиолошка ситуација у Републици Српској и свијету 8.9.2020. године у 9.00 часова

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедња 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске, болницама “Св. Врачеви” у Бијељини и “Св. апостол Лука” у Добоју и Универзитетској болници у Фочи извршено је тестирање 434 лабораторијска узорка, а вирус корона (SARS-CoV-2) потврђен је код 72 лица, од којих је 20 млађе, 44 средње и 8 старије животне доби. Ради се о 38 лица мушког и 34 женског пола.


Према мјесту пребивалишта, тридесет шесторо лица је из Бањалуке, седморо из Фоче, шесторо из Бијељине, по петоро из Градишке и Лакташа, троје из Пала, по двоје из Козарске Дубице, Мркоњић Града и Прњавора, те по једно из Зворника, Кнежева, Новог Града и Челинца.

У посљедња 24 часа, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављен је један смртни случај, код којег је потврђено присуство вируса корона. Ради се о жени старије животне доби из Фоче.

До сада су у Републици Српској потврђена 7874 случаја вируса корона, а преминуло је 265 лица, код којих је потврђен тест на вирус корона.
У Републици Српској, од вируса корона, до сада се опоравило 4944 лица, а тестирано је 68476.

Укупан број хоспитализованих лица у Републици Српској је 195, у Универзитетско клиничком центру Републике Српске 59, а у oпштим болницама 136.

У Републици Српској под здравственим надзором тренутно je 3038 лица, а надзор је завршен код 53614.

Детаљније погледајте овдје.

Више информација о корона вирусу и препорукама можете да пронађете на сајту ЈЗУ Института за јавно здравство Републике Српске https://www.phi.rs.ba/