COVID-19: Епидемиолошка ситуација у Републици Српској и свијету, 1.9.2020. године у 9.00 часова

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедња 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске, Универзитетској болници Фоча и Болници Св. Врачеви у Бијељини извршено је тестирање 470 лабораторијских узорака, а вирус корона (SARS-CoV-2) потврђен је код 77 лицa, од којих је 10 млађе, 54 средње и 13 старије животне доби. Ради се о 49 лица мушког и 28 женског пола.


Према мјесту пребивалишта, двадесет једно лице је из Бањалуке, по шесторо из Лакташа и Градишке, по петоро из Зворника и Српца, четворо из Бијељине, по троје из Мркоњић Града, Челинца, Кнежева и Фоче, двоје из Котор Вароши, те по једно из Добоја, Прњавора, Шипова, Дервенте, Козарске Дубице, Рогатице, Братунца, Билеће, Требиња, Оштре Луке, Лопара, Невесиња, Крупе на Уни, Власенице, Новог Града и Рудог.

У посљедња 24 часа, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављенa су четири смртна случаја, код којих је потврђено присуство вируса корона. Ради се о једној жени и три мушкарца старије животне доби из Шипова, Рибника и Добоја.

До сада су у Републици Српској потврђена 7464 случаја вируса корона, а преминуло је 251 лице, код којих је потврђен тест на вирус корона.

У Републици Српској, од вируса корона, до сада се опоравило 4403 лица, а тестирано је 65272.

Укупан број хоспитализованих лица у Републици Српској је 230, у Универзитетско клиничком центру Републике Српске 64, а у oпштим болницама 166.

У Републици Српској под здравственим надзором тренутно je 3046 лицa, а надзор је завршен код 51903.

Детаљније погледајте овдје.

Више информација о корона вирусу и препорукама можете да пронађете на сајту ЈЗУ Института за јавно здравство Републике Српске https://www.phi.rs.ba/