COVID-19: Епидемиолошка ситуација у Републици Српској и свијету 22.8.2020. године у 9.00 часова

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедња 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске, Болници Св. Врачеви у Бијељини и Универзитетској болници у Фочи извршено је тестирање 577 лабораторијских узорака, а вирус корона (SARS-CoV-2) потврђен је код 86 лицa, од којих је 14 млађе, 52 средње и 20 старије животне доби. Ради се о 47 лица мушког и 39 женског пола.


Према мјесту пребивалишта, тринаесторо лица је из Бањалуке, по четрнаесторо из Добоја и Рогатице, деветоро из Бијељине, по четворо из Дервенте, Зворника, Модриче и Теслића, по троје из Вишеграда и Градишке, по двоје из Братунца, Пала и Прњавора, те по једно из Гацка, Котор Вароши, Крупе на Уни, Лакташа, Српца, Фоче, Челинца и Шамца.

У посљедња 24 часа, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављена су три смртна случаја, код којих је потврђено присуство вируса корона. Ради се о двије жене и мушкарцу старије животне доби из Рогатице и Козарске Дубице.

До сада су у Републици Српској потврђена 6734 случаја вируса корона, а преминуло је 230 лица, код којих је потврђен тест на вирус корона.

У Републици Српској, од вируса корона, до сада се опоравило 3991 лице, а тестирано је 60407.

Укупан број хоспитализованих лица у Републици Српској је 256, у Универзитетско клиничком центру Републике Српске 58, а у oпштим болницама 198.

У Републици Српској под здравственим надзором тренутно je 3312 лица, а надзор је завршен код 52762.

Детаљније прочитајте овдје.

Више информација о корона вирусу и препорукама можете да пронађете на сајту ЈЗУ Института за јавно здравство Републике Српске https://www.phi.rs.ba/