Разговор српског члана Предсједништва БиХ са вршиоцем дужности директора Републичке управе цивилне заштите у Источном Сарајеву

Српски члан Предсједништва БиХ, Милорад Додик, је јуче боравио у посјети Источном Сарајеву гдје је са вршиоцем дужности директора Републичке управе цивилне заштите Републике Српске, Миланом Новитовићем, разговарао о активностима специјализованих тимова за дезинфекцију који су почели са радом на дезинфиковању школских објеката и ђачких домова. Господин Додик је изразио задовољство одговорним радом Републичке управе цивилне заштите и реализацијом свих мјера и радњи на спречавању ширења вируса корона, како за вријеме ванредног стања тако и ванредне ситуације у Српској.

Саговорници су размијенили мишљење и о редовним активностима Републичке управе цивилне заштите као и о могућности новог и другачијег приступа систему који би у фокус ставио оперативност, обученост и опремљеност како свих припадника тако и цјелокупног система заштите и спасавања на простору Републике Српске.

Дотакли су се и теме сарадње Управе са Хеликоптерским сервисом Републике Српске са посебним освртом на гашење пожара отвореног простора као и могућности формирања регионалног центра за противпожарну заштиту у Требињу. Сложили су се да је неопходна набавка опреме за гашење пожара из ваздуха, као и о навалног ватрогасног возила за потребе Међународног аеродрома Бањалука.

Српски члан Предсједништва БиХ изразио је задовољство агилношћу и одговорним радом менаџмента Републичке управе цивилне заштите Републике Српске и свих њених припадника.