COVID-19: Епидемиолошка ситуација у Републици Српској и свијету 20.8.2020. године у 9.00 часова

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедња 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске, Болници Св. Врачеви у Бијељини и Универзитетској болници у Фочи извршено је тестирање 647 лабораторијских узорака, а вирус корона (SARS-CoV-2) потврђен је код 146 лицa, од којих је 27 млађе, 90 средње и 29 старије животне доби. Ради се о 66 лица мушког и 80 женског пола.


Према мјесту пребивалишта, двадесеторо лица је из Бањалуке, деветнаесторо из Градишке, петнаесторо из Пала, по десеторо из Добоја и Лакташа, деветоро из Теслића, осморо из Зворника, седморо из Бијељине, по шесторо из Козарске Дубице и Мркоњић Града, петоро из Рогатице, четворо из Приједора, по троје из Источне Илиџе и Српца, по двоје из Источног Новог Сарајева, Требиња и Фоче, те по једно из Билеће, Кнежева, Котор Вароши, Лопара, Љубиња, Модриче, Новог Града, Оштре Луке, Рибника, Сокоца, Сребренице, Хан Пијеска, Шамца, Шековића и Шипова.

У посљедња 24 часа, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављена су четири смртна случаја, код којих је потврђено присуство вируса корона. Ради се о мушкарцу старије животне доби из Градишке, мушкарцу старије животне доби из Бијељине, жени старије животне доби из Осмака и жени старије животне доби из Источног Новог Сарајева.

До сада је у Републици Српској потврђено 6509 случајева вируса корона, а преминуло је 224 лица, код којих је потврђен тест на вирус корона.

У Републици Српској, од вируса корона, до сада се опоравило 3948 лицa, а тестирано је 59294.

Укупан број хоспитализованих лица у Републици Српској је 259, у Универзитетско клиничком центру Републике Српске 61, а у oпштим болницама 198.

У Републици Српској под здравственим надзором тренутно je 3239 лицa, а надзор је завршен код 51017.

Детаљније погледајте овдје.

Више информација о корона вирусу и препорукама можете да пронађете на сајту ЈЗУ Института за јавно здравство Републике Српске https://www.phi.rs.ba/