COVID-19: Епидемиолошка ситуација у Републици Српској и свијету 14.8.2020. године у 9.00 часова

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедња 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске, Болници Св. Врачеви у Бијељини и Универзитетској болници у Фочи извршено је тестирање 527 лабораторијских узорака, а вирус корона (SARS-CoV-2) потврђен је код 107 лица, од којих је 19 млађе, 64 средње и 24 старије животне доби. Ради се о 61 лицу мушког и 46 женског пола.

Према мјесту пребивалишта, деветнаесторо лица је из Бања Луке, деветоро из Мркоњић Града, по осморо из Бијељине и Гацка, шесторо из Градишке, по петоро из Добоја, Кнежева и Прњавора, по четворо из Дервенте и Котор Вароши, по троје из Лакташа, Модриче, Требиња, Челинца и Шамца, по двоје из Вишеграда, Зворника и Петрова, те по једно из Власенице, Источног Старог Града, Источног Дрвара, Козарске Дубице, Љубиња, Милића, Новог Града, Осмака, Пала, Приједора, Рибника, Српца и Теслића.

У посљедња 24 часа, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављенa су три смртна случаја, код којих је потврђено присуство вируса корона. Ради се о два мушкарца и жени средње и старије животне доби из Добоја, Бања Луке и Козарске Дубице.

До сада је у Републици Српској потврђено 5974 случаја вируса корона, а преминуло је 211 лица, код којих је потврђен тест на вирус корона.

У Републици Српској, од вируса корона, до сада се опоравило 3548 лицa, а тестирано је 56790.

Укупан број хоспитализованих лица у Републици Српској је 267, у Универзитетскоm клиничком центру Републике Српске 59, а у oпштим болницама 208.  

У Републици Српској под здравственим надзором тренутно je 3575 лицa, а надзор је завршен код 46375.

Детаљније погледајте овдје.

Више информација о корона вирусу и препорукама можете да пронађете на сајту ЈЗУ Института за јавно здравство Републике Српске https://www.phi.rs.ba/

Подијели
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •