COVID-19: Епидемиолошка ситуација у Републици Српској и свијету 12.8.2020. године у 9.00 часова

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедња 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске, Болници Св. Врачеви у Бијељини и Универзитетској болници у Фочи извршено је тестирање 525 лабораторијских узорака, а вирус корона (SARS-CoV-2) потврђен је код 94 лица, од којих је 16 млађе, 56 средње и 22 старије животне доби. Ради се о 55 лица мушког и 39 женског пола.

Према мјесту пребивалишта, двадесет једно лице је из Бањалуке, осморо из Добоја, седморо из Мркоњић Града, петоро из Пала, по четворо из Дервенте, Фоче и Шамца, по троје из Бијељине, Вишеграда, Зворника, Новог Града, Рибника и Требиња, по двоје из Билеће, Источне Илиџе, Језера, Кнежева, Лакташа, Лопара, Модриче и Теслића, те по једно из Власенице, Источног Новог Сарајева, Котор Вароши, Осмака, Прњавора, Сребренице и Угљевика.

У посљедња 24 часа, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављенa су два смртна случаја, код којих је потврђено присуство вируса корона. Ради се о мушкарцу средње и жени старије животне доби из Бањалуке и Пала.

До сада је у Републици Српској потврђено 5788 случајева вируса корона, а преминуло је 206 лица, код којих је потврђен тест на вирус корона.

У Републици Српској, од вируса корона, до сада се опоравило 3350 лицa, а тестирано је 55855.

Укупан број хоспитализованих лица у Републици Српској је 269, у Универзитетско клиничком центру Републике Српске 73, а у oпштим болницама 196.

У Републици Српској под здравственим надзором тренутно je 3632 лицa, а надзор је завршен код 45934.

Детаљније погледајте овдје.

Више информација о корона вирусу и препорукама можете да пронађете на сајту ЈЗУ Института за јавно здравство Републике Српске https://www.phi.rs.ba/