COVID-19: Епидемиолошка ситуација у Републици Српској и свијету 10.8.2020. године у 9.00 часова

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедња 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске и Универзитетској болници у Фочи извршено је тестирање 519 лабораторијских узорака, а вирус корона (SARS-CoV-2) потврђен је код 98 лица у Републици Српској, од којих је 16 млађе, 62 средње и 20 старије животне доби. Ради се о 46 лица мушког и 52 женског пола.


Према мјесту пребивалишта, двадесет седморо лица је и Бањалуке, четрнаесторо из Зворника, десеторо из Добоја, деветоро из Градишке, седморо из Прњавора, по четворо из Гацка, Козарске Дубице и Котор Вароши, троје из Источне Илиџе, по двоје из Источног Нoвог Сарајева и Сокоца, те по једно из Братунца, Власенице, Дервенте, Источног Старог Града, Кнежева, Лакташа, Модриче, Осмака, Пала, Српца, Угљевика и Шамца.

У посљедња 24 часа, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављено је шест смртних случајева код којих је потврђено присуство вируса корона. Ради се о мушкарцима средње и старије животне доби из Мркоњић Града, Теслића, Зворника, Бањалуке и Доњег Жабара.

До сада је у Републици Српској потврђено 5647* случајева вируса корона, а преминуло је укупно 199 лица, код којих је потврђен тест на вирус корона.

У Републици Српској, од вируса корона, до сада се опоравило 3194 лицa, а тестирано је 54711.

Укупан број хоспитализованих лица у Републици Српској је 263, у Универзитетско клиничком центру Републике Српске 71, а у oпштим болницама 192.

У Републици Српској под здравственим надзором тренутно je 3667 лицa, а надзор је завршен код 46290.

*Напомена: У извјештају од 9. 8.2020. године наведено је 49 умјесто 48 новозаражених, јер је једна особа која је већ пријављена, поновно тестирана и заведена, што је одмах и кориговано у евиденцији.

Детаљније погледајте овдје.

Више информација о корона вирусу и препорукама можете да пронађете на сајту ЈЗУ Института за јавно здравство Републике Српске https://www.phi.rs.ba/