COVID-19: Епидемиолошка ситуација у Републици Српској и свијету 9.8.2020. године у 9.00 часова

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедња 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске и Болници Св. Врачеви у Бијељини извршено је тестирање 281 лабораторијског узорка, а вирус корона (SARS-CoV-2) потврђен је код 49 лица, од којих је петоро млађе, тридесеторо средње и четрнаесторо старије животне доби. Ради се о 31 лицу мушког и 18 женског пола.


Према мјесту пребивалишта, десеторо лица је из Гацка, по шесторо из Пала и Требиња, по троје из Бањалуке, Дервенте, Козарске Дубице, Мркоњић Града, Рибника и Бијељине, те по једно из Берковића, Билеће, Источног Старог Града, Лакташа, Модриче, Пелагићева, Сокоца, Теслића и Добоја.

У посљедња 24 часа, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављена су два смртна случаја, код којих је потврђено присуство вируса корона. Ради се о мушкарцима старије животне доби из Невесиња и Мркоњић Града.

До сада је у Републици Српској потврђено 5550 случајева вируса корона, а преминуло је 193 лица, код којих је потврђен тест на вирус корона.

У Републици Српској, од вируса корона, до сада се опоравило 3124 лицa, а тестирано је 54199.

Укупан број хоспитализованих лица у Републици Српској је 269, у Универзитетско клиничком центру Републике Српске 75, а у oпштим болницама 194.   

У Републици Српској под здравственим надзором тренутно je 3799 лицa, а надзор је завршен код 45893.

Детаљније погледајте овдје.

Више информација о корона вирусу и препорукама можете да пронађете на сајту ЈЗУ Института за јавно здравство Републике Српске https://www.phi.rs.ba/