COVID-19: Epidemiološka situacija u Republici Srpskoj i svijetu 11.7.2020. godine u 9.00 časova

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Bolnici Sv. Vračevi u Bijeljini i Univerzitetskoj bolnici u Foči izvršeno je testiranje 580 laboratorijskih uzoraka, a virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 119 lica, od kojih je 29 mlađe, 67 srednje i 23 starije životne dobi. Radi se o 68 lica muškog i 51 ženskog pola.


Prema mjestu prebivališta, dvadeset sedmoro lica je iz Banjaluke, dvanaestoro iz Zvornika, po devetoro iz Foče i Nevesinja, sedmoro iz Istočnog Sarajeva, po petoro iz Bijeljine, Trebinja, Ljubinja i Laktaša, po četvoro iz Pala i Kotor Varoši, po troje iz Modriče, Višegrada, Kozarske Dubice i Doboja, po dvoje iz Prijedora, Dervente, Prnjavora, Novog Grada, Gacka i Rogatice, te po jedno iz Čelinca, Mrkonjić Grada i Milića.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđen 3151 slučaj virusa korona, a preminulo je 138 lica, kod kojih je potvrđen test na virus korona.

U Republici Srpskoj, od virusa korona, do sada su se oporavila 1604 lica, a na “SARS-CoV-2” testirano je 41529.

Ukupan broj hospitalizovanih lica u Republici Srpskoj je 174, u Univerzitetsko kliničkom centru Republike Srpske 44, a u opštim bolnicama 130.

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 3781 lice, a nadzor je završen kod 38863.

Detaljnije pročitajte ovdje.

Više informacija o korona virusu i preporukama možete da pronađete na sajtu JZU Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske https://www.phi.rs.ba/