COVID-19: Епидемиолошка ситуација у Републици Српској и свијету 11.7.2020. године у 9.00 часова

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедња 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске, Болници Св. Врачеви у Бијељини и Универзитетској болници у Фочи извршено је тестирање 580 лабораторијских узорака, а вирус корона (SARS-CoV-2) потврђен је код 119 лицa, од којих је 29 млађе, 67 средње и 23 старије животне доби. Ради се о 68 лица мушког и 51 женског пола.


Према мјесту пребивалишта, двадесет седморо лица је из Бањалуке, дванаесторо из Зворника, по деветоро из Фоче и Невесиња, седморо из Источног Сарајева, по петоро из Бијељине, Требиња, Љубиња и Лакташа, по четворо из Пала и Котор Вароши, по троје из Модриче, Вишеграда, Козарске Дубице и Добоја, по двоје из Приједора, Дервенте, Прњавора, Новог Града, Гацка и Рогатице, те по једно из Челинца, Мркоњић Града и Милића.

До сада је у Републици Српској потврђен 3151 случај вируса корона, а преминулo је 138 лица, код којих је потврђен тест на вирус корона.

У Републици Српској, од вируса корона, до сада су се опоравила 1604 лица, а на “SARS-CoV-2” тестирано је 41529.

Укупан број хоспитализованих лица у Републици Српској је 174, у Универзитетско клиничком центру Републике Српске 44, а у oпштим болницама 130.

У Републици Српској под здравственим надзором тренутно je 3781 лице, а надзор је завршен код 38863.

Детаљније прочитајте овдје.

Више информација о корона вирусу и препорукама можете да пронађете на сајту ЈЗУ Института за јавно здравство Републике Српске https://www.phi.rs.ba/