COVID-19: Epidemiološka situacija u Republici Srpskoj i svijetu 10.7.2020. godine

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Bolnici Sv. Vračevi u Bijeljini i Univerzitetskoj bolnici u Foči izvršeno je testiranje 582 laboratorijska uzorka, a virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 114 lica, od kojih je 24 mlađe, 77 srednje i 13 starije životne dobi. Radi se o 64 lica muškog i 50 ženskog pola.


Prema mjestu prebivališta, dvadeset sedmoro lica je iz Banjaluke, po dvanaestoro iz Zvornika i Bijeljine, desetoro iz Trebinja, po šestoro iz Pala i Prijedora, četvoro iz Rudog, po troje iz Sokoca, Ljubinja, Istočnog Novog Sarajeva, Istočne Ilidže i Bileće, po dvoje iz Višegrada, Prnjavora,Kozarske Dubice, Laktaša, Gradiške i Srpca, te po jedno iz Berkovića, Osmaka, Foče, Doboja, Šamca, Istočnog Sarajeva, Trnova, Vlasenice, Kostajnice i Novog Grada.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljen je jedan smrtni slučaj, kod kojeg je potvrđeno prisustvo virusa korona. Radi se o muškarcu starije životne dobi iz Banjaluke. Do sada su u Republici Srpskoj potvrđena 3032 slučaja virusa korona, a preminulo je 138 lica, kod kojih je potvrđen test na virus korona.

U Republici Srpskoj, od virusa korona, do sada se oporavilo 1591 lice, a na “SARS-CoV-2” testirano je 40970.

Ukupan broj hospitalizovanih lica u Republici Srpskoj je 178, u Univerzitetsko kliničkom centru Republike Srpske 47, a u opštim bolnicama 131.

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 3318 lica, a nadzor je završen kod 38764.

Opširnije pročitajte ovdje.

Više informacija o korona virusu i preporukama možete da pronađete na sajtu JZU Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske https://www.phi.rs.ba/