COVID-19: Епидемиолошка ситуација у Републици Српској и свијету 6.7.2020. године у 9.00 часова

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедња 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске, извршено је тестирање 134 лабораторијска узорка, а вирус корона (SARS-CoV-2) потврђен је код 16 лица, од којих је петоро млађе, десеторо средње и једно старије животне доби. Ради се о 6 лица мушког и 10 женског пола.


Према мјесту пребивалишта, по петоро лица је из Бањалуке и Источне Илиџе, троје из Сокоца, двоје из Шамца и једно из Источног Новог Сарајева. У посљедња 24 часа, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављена су два смртна случаја, код којих је потврђено присуство новог вируса корона. Ради се о жени и мушкарцу старије и средње животне доби из Теслића и Источног Сарајева.

До сада је у Републици Српској потврђено 2609 случајева вируса корона, а преминулo је 131 лице, са потврђеним тестом на вирус корона.

У Републици Српској, од вируса корона, до сада се опоравило 1380 лица, а на “SARS-CoV-2” тестирано је 38982.

Укупан број хоспитализованих лица у Републици Српској је 122, у Универзитетском клиничком центру Републике Српске 36, а у oпштим болницама 86.

У Републици Српској под здравственим надзором тренутно je 2166 лицa, а надзор је завршен код 38219. 

Детаљније прочитајте овдје.

Више информација о корона вирусу и препорукама можете да пронађете на сајту ЈЗУ Института за јавно здравство Републике Српске https://www.phi.rs.ba/