COVID-19: Epidemiološka situacija u Republici Srpskoj i svijetu 4.7.2020. godine u 9.00 časova

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Bolnici Sv. Vračevi u Bijeljini i Univerzitetskoj bolnici u Foči izvršeno je testiranje 543 laboratorijska uzorka, a virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 103 lica, od kojih je 19 mlađe, 76 srednje i 8 starije životne dobi. Radi se o 58 lica muškog i 45 ženskog pola.


Prema mjestu prebivališta, 31 lice je iz Bijeljine, 16 iz Banjaluke, 11 iz Višegrada, 5 iz Zvornika, po četvoro iz Rogatice i Istočnog Novog Sarajeva, po troje iz Ljubinja, Ugljevika, Vlasenice, Trebinja, Pala i Mrkonjić Grada, po dvoje iz Teslića, Istočnog Sarajeva i Doboja, te po jedno iz Šamca, Bratunca, Šekovića, Prijedora, Čelinca, Dervente, Foče i Lopara.

Do sada su u Republici Srpskoj potvrđena 2554 slučaja virusa korona, a preminulo je 126 lica kod kojih je potvrđen test na virus korona.

Institut za javno zdravstvo Republike Srpske poziva sve građane da se strogo pridržavaju svih preporučenih mjera kao što je nošenje maski, održavanje fizičke distance, dezinfekcija ruku i prostorija, te izbjegavanje većih okupljanja kako u zatvorenom, tako i na otvorenom prostoru.

U Republici Srpskoj, od virusa korona, do sada se oporavilo 1360 lica, a na “SARS-CoV-2” testirano je 38554.

Ukupan broj hospitalizovanih lica u Republici Srpskoj je 125, u Univerzitetsko kliničkom centru Republike Srpske 36, a u opštim bolnicama 89.

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 2067 lica, a nadzor je završen kod 38042. 

Detaljnije pročitajte ovdje.

Više informacija o korona virusu i preporukama možete da pronađete na sajtu JZU Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske https://www.phi.rs.ba/