COVID-19: Епидемиолошка ситуација у Републици Српској и свијету 4.7.2020. године у 9.00 часова

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедња 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске, Болници Св. Врачеви у Бијељини и Универзитетској болници у Фочи извршено је тестирање 543 лабораторијска узорка, а вирус корона (SARS-CoV-2) потврђен је код 103 лица, од којих је 19 млађе, 76 средње и 8 старије животне доби. Ради се о 58 лица мушког и 45 женског пола.


Према мјесту пребивалишта, 31 лице је из Бијељине, 16 из Бањалуке, 11 из Вишеграда, 5 из Зворника, по четворо из Рогатице и Источног Новог Сарајева, по троје из Љубиња, Угљевика, Власенице, Требиња, Пала и Мркоњић Града, по двоје из Теслића, Источног Сарајева и Добоја, те по једно из Шамца, Братунца, Шековића, Приједора, Челинца, Дервенте, Фоче и Лопара.

До сада су у Републици Српској потврђена 2554 случаја вируса корона, а преминулo је 126 лица код којих је потврђен тест на вирус корона.

Институт за јавно здравство Републике Српске позива све грађане да се строго придржавају свих препоручених мјера као што је ношење маски, одржавање физичке дистанце, дезинфекција руку и просторија, те избјегавање већих окупљања како у затвореном, тако и на отвореном простору.

У Републици Српској, од вируса корона, до сада се опоравило 1360 лица, а на “SARS-CoV-2” тестирано је 38554.

Укупан број хоспитализованих лица у Републици Српској је 125, у Универзитетско клиничком центру Републике Српске 36, а у oпштим болницама 89.

У Републици Српској под здравственим надзором тренутно je 2067 лицa, а надзор је завршен код 38042. 

Детаљније прочитајте овдје.

Више информација о корона вирусу и препорукама можете да пронађете на сајту ЈЗУ Института за јавно здравство Републике Српске https://www.phi.rs.ba/