COVID-19: Епидемиолошка ситуација у Републици Српској и свијету 28.6.2020. године у 9.00 часова

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедња 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске и Универзитетској болници у Фочи извршено је тестирање 280 лабораторијских узорака, а вирус корона (SARS-CoV-2) потврђен је код 40 лицa, од којих је шесторо млађе, тридесеторо средње и четворо старије животне доби. Ради се о 10 лица мушког и 30 женског пола.


Према мјесту пребивалишта, четрнаесторо лица је из Љубиња, тринаесторо из Билеће, троје из Лакташа, по двоје из Приједора и Мркоњић Града, те по једно из Бањалуке, Козарске Дубице, Требиња, Источне Илиџе, Новог Града и Теслића.

Већина новозаражених су радници фабрике за прераду рибе код Стоца у Федерацији БиХ. Хигијенско епидемиолошке службе домова здравља Љубиње и Билећа, у сарадњи са Регионалним центром Института за јавно здравство Републике Српске из Требиња, предузимају све неопходне епидемиолошке мјере на сузбијању ширења корона вируса.

У посљедња 24 часа, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављена су и два смртна случаја, код којих је потврђено присуство вируса корона. Ради се о два мушкарца, средње и старије животне доби из Теслића и Приједора, са удружениим обољењима.

До сада је у Републици Српској потврђен 2201 случај вируса корона, а преминулo је 124 лица код којих је потврђен тест на вирус корона.

У Републици Српској, од вируса корона, до сада се опоравило 1315 лица, а на “SARS-CoV-2” тестирано је 36374.

Укупан број хоспитализованих лица у Републици Српској је 131, у Универзитетско клиничком центру Републике Српске 46, а у општим болницама 85.

Број лица код којих је тест “SARS-CoV-2” позитиван са благом клиничком сликом или без симптома у објектима за изолацију је 177.

У Републици Српској под здравственим надзором тренутно je 2309 лицa, а надзор је завршен код 36677.

Детаљније прочитајте овдје.

Више информација о корона вирусу и препорукама можете да пронађете на сајту ЈЗУ Института за јавно здравство Републике Српске https://www.phi.rs.ba/

Подијели
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •