COVID-19: Epidemiološka situacija u Republici Srpskoj i svijetu 27.6.2020. godine u 9.00 časova

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Bolnici Sv. Vračevi u Bijeljini i Univerzitetskoj bolnici u Foči izvršeno je testiranje 435 laboratorijskih uzoraka, a virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 71 lica, od kojih je 18 mlađe, 43 srednje i 10 starije životne dobi. Radi se o 37 lica muškog i 34 ženskog pola.


Prema mjestu prebivališta, desetoro lica je iz Prijedora, osmoro iz Banjaluke, po sedmoro iz Kotor Varoša i Zvornika, po petoro iz Čelinca i Rogatice, po četvoro iz Berkovića i Trebinja, troje iz Milića, po dvoje iz Bileće, Doboja, Laktaša, Ugljevika i Pala, te po jedno iz Bijeljine, Gradiške, Ljubinja, Mrkonjić Grada, Novog Goražda, Sokoca, Teslića i Vlasenice.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljen je jedan smrtni slučaj kod kojeg je potvrđeno prisustvo novog virusa korona. Radi se o muškarcu, starije životne dobi iz Kostajnice, sa više udruženih oboljenja. Do sada je u Republici Srpskoj potvrđen 2161 slučaj virusa korona, a preminulo je 122 lica kod kojih je potvrđen test na virus korona.

U Republici Srpskoj, od virusa korona, do sada se oporavilo 1307 lica, a na “SARS-CoV-2” testirano je 36102.

Ukupan broj hospitalizovanih lica u Republici Srpskoj je 113, u Univerzitetsko kliničkom centru Republike Srpske 42, a u opštim bolnicama 71.

Broj lica kod kojih je test “SARS-CoV-2” pozitivan sa blagom kliničkom slikom ili bez simptoma u objektima za izolaciju je 177.

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 2209 lica, a nadzor je završen kod 36642. 

Detaljnije pročitajte ovdje.

Više informacija o korona virusu i preporukama možete da pronađete na sajtu JZU Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske https://www.phi.rs.ba/